FIFA ve UEFA'dan İspanya'ya ortak kaygı mesajı

26.04.2024 - 00:00 | Son Güncellenme: 26.04.2024 - 00:49

İspanya'da hükümetin İspanya Futbol Federasyonu'nu (RFEF) denetlemek için özel bir komite kurması sonrası UEFA ve FIFA'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

FIFA ve UEFA'dan İspanya'ya ortak kaygı mesajı

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

İspanya hükümeti Perşembe günü ülkenin futbol ferasyonu RFEF'in  yönetim yeni bir seçim düzenlenene kadar denetleneceğini duyurdu. Yapılan açıklamada bu denetim için özel bir komite oluşturulduğu da açıklandı. İspanya'da yaşanan gelişmelerin ardındansa FIFA ve UEFA ortak bir açıklama yaptı. 

İspanya Futbol Federasyonu denetlenecek

İspanya'da hükümetin RFEF'i denetleme kararı almasının nedeninin örgütteki krize bir tepki göstermek ve İspanya'nın genel çıkarlarını savunmak olduğu belirtildi. Hükümetin spordan sorumlu birimi olan Ulusal Spor Konseyi'nin (CSD) konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Bu karar, bir yolsuzluk soruşturması ve eski RFEF başkanı Luis Rubiales'in, İspanya'nın Sidney'de düzenlenen Kadınlar Dünya Kupası'ndaki zaferinin ardından sahadaki ödül töreni sırasında oyuncu Jenni Hermoso'ya istenmeyen bir öpücük vermesi de dahil olmak üzere aylarca süren skandalların ardından geldi."

CSD'nin açıklamasının devamında ise "İspanya hükümeti bu kararı, RFEF'in yaşadığı ciddi durumu düzeltmek ve örgütün yenilenme dönemine başlamasına izin vermek için aldı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamalarda bahsi geçen Denetleme, Normalleştirme ve Temsil Komisyonu'na saygınlığı ile bilinen bağımsız isimlerin başkanlık edeceği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Formasını tribündeki taraftara sattı! İspanya'da ilginç anlar
Habere Git

UEFA ve FIFA'dan ortak İspanya açıklaması

İspanya'da yaşanan gelişmeler sonrasında UEFA ve FIFA, 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan İspanya hakkında açıklama yaptı. Ortak açıklamada durumu büyük bir endişe ile takip ettiklerini belirten FIFA ve UEFA'nın açıklamasında şunlar söylendi: "FIFA ve UEFA, CSD'nin 'Denetim, Normalleştirme ve Temsil Komisyonu' olarak adlandırılan komisyonu atamasının, RFEF'in işlerini bağımsız bir şekilde ve hükümetin gereksiz müdahalesi olmadan yönetme yükümlülüğünü ne ölçüde etkileyebileceğini değerlendirmek için ek bilgileri araştıracak."

Senin için hazırladığımız haberler