FIFA, George Floyd için protestolarda bulunan oyuncular hakkında kararını verdi!

02.06.2020 - 23:33 | Son Güncellenme: 02.06.2020 - 23:35

FIFA, George Floyd için protestolarda bulunan oyuncular hakkında kararını verdi!

FIFA Başkanı Gianni Infantino, son zamanlarda George Floyd için protestolarda bulunan oyuncular hakkında kararını verdi! Irkçı saldırıların her zaman karşısında olduğunu belirten Infantino, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AJANSSPOR - DIŞ HABER

"FIFA, her zaman ırkçılık karşıtı mesajlar yayınladı"

ABD'de ırkçı bir polis tarafından öldürülen George Floyd için tüm dünyada ırkçılık karşıtı protestolar düzenleniyor. Son zamanlarda çıkan habere göre; FIFA'nın, George Floyd'un ölümü için mesaj veren oyuncular hakkında cezai işlemler başlatacağı konuşuluyordu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı Gianni Infantino, "FIFA, kendi himayesinde düzenlediği maçlarda her zaman ırkçılık karşıtı mesajlar yayınladı. Sadece IFAB tarafından onaylanan oyun yasaları gereğince, gol sevinçlerinden sonra forma çıkaran oyuncuların sarı kart görmeleri gerekiyor."

"Hepimiz ırkçılığa ve her türlü ayrımcılığa hayır demeliyiz."

Çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulunan Infantino, "Son zamanlarda garip haberler görüyorum. İnsanların kafasında şüphe oluşmasını engellemek için bir açıklama yapma gereğinde hissettim. Hepimiz ırkçılığa ve her türlü ayrımcılığa hayır demeliyiz. Ayrıca hepimiz, her türlü şiddetin de karşısında olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler