FIBA Rusya Milli Takımı'nı 2024 Olimpiyatları'ndan Men Etti

18.04.2023 - 18:10 | Son Güncellenme: 18.04.2023 - 18:32

FIBA, Rusya-Ukrayna krizi sebebiyle Rusya Basketbol Milli Takımı'nı 2024'te Fransa'nın Paris şehrinde düzenlenecek Olimpiyatlar'dan men etti.

FIBA Rusya Milli Takımı'nı 2024 Olimpiyatları'ndan Men Etti

AJANSSPOR-HABER

FIBA, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan kriz dolayısıyla Rusya'yı 2024'te Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Olimpiyatlar'dan men etti.

Olimpiyat Komitesi istedi ama...

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Rusya Milli Takımı'nın uluslararası müsabakalarda rekabete dönemsi yönünde kanaat kullanmasına rağmen FIBA, Rusların Olimpyat ön elemelerinde yer almasına izin vermedi.

2023 Dünya Kupası'nda da olmayacaklar

FIBA daha önce Rusya'yı 25 Ağustos 2023'te başlayacak 2023 Dünya Kupası'ndan da men etmişti. Turnuva Filipinler, Japonya ve Endonezya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

İlgini Çekebilir
Eski Efesli Rusya yolcusu!
Habere Git

Kulüp takımları da nasibini aldı

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan diplomatik krizin ardından FIBA ve EuroLeague Basketball, Rusya-Belarus'tan katılımcıların Basketbol Şampiyonlar Ligi, EuroChallenge Kupası, EuroLeague gibi turnuvalardan ihraç etmişti.

Çok sayıda takım sezonu yarıda bıraktı

FIBA ve EuroLeague'in aldığı ortak karar sonrası EuroLeague'de; CSKA Moskova, Zenit, Unics Kazan, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Nizhy Novgorod, EuroChallenge'de ise Enisey ve Avtodor sezonu yarıda bırakmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler