Avrupa Basketbol Şamyiyonası'nda Türkiye'nin Yeni Rakibi Belli Oldu

20.05.2022 - 23:06 | Son Güncellenme: 20.05.2022 - 23:32

FIBA, 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Rusya ve Belarus hakkında kararını verdi. Türkiye'nin de içinde bulunduğu A Grubu'nda Karadağ yer aldı. İşte detaylar.

Avrupa Basketbol Şamyiyonası'nda Türkiye'nin Yeni Rakibi Belli Oldu

AJANSSPOR HABER

FIBA, Ukrayna'ya savaş ilan eden Rusya ve savaş destekçisi Belarus hakkında yaptırım uygulamaya devam ediyor. Son olarak 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ilişkin karar verildi.

Türkiye'nin yeni rakibi belli oldu

FIBA, Rusya ve Belarus'un men edilmesi kararının Avrupa'da da geçerli olacağını açıkladı. Böylece Türkiye'nin yeni rakibi belli oldu. 12 Dev Adam'ın da içinde bulunduğu A Grubu'nda Karadağ yer aldı.

A Grubu'nda olan ülkeler

Bu kararın ardından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in ev sahipliği yapacağı A Grubu maçlarında Türkiye, İspanya, Belçika, Gürcistan, Bulgaristan ve Karadağ mücadele edecek.

 

Gruptan kaç takım çıkacak ve grup maçlarından sonra ne olacak?

24 takımın 4 grupta mücadele edeceği 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda grup maçlarının ardından ilk 4 sırayı alacak ve çapraz eşleşme usulüyle eşleşecek takımlar, son 16 tutunda mücadele edecek.

Dünya Kupası'nda doğrudan 2. Tur

FIBA'nın bu hafta Belarus'u men etmesiyle Dünya Kupası 2023 Avrupa Elemeleri B Grubu'nda yer alan Türkiye, doğrudan ikinci tura yükselmişti.

Dünya Kupası'na gitmek için ne gerekiyor?

Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden 32 takımdan 12'si, Dünya Kupası'na katılım hakkı kazanacak. İlk turda 8 grupta yer alan 4'er takımdan gruplarını ilk 3 içinde tamamlayanlar, üst tura kalacak. Türkiye, Belarus'un men edilmesi ile direkt ikinci tura yükselmişti ve bu turda da 4 grupta ilk 3'e adını yazdıran 12 takım, finallere adını yazdıracak.

Senin için hazırladığımız haberler