Formula 1 Haberleri | Mattia Binotto, Otmar Szafnauer'in Yerine Geçiyor

28.07.2023 - 17:18 | Son Güncellenme: 28.07.2023 - 17:27

Formula 1 haberleri... Son olarak Ferrari takım patronluğu görevini üstlenen Mattia Binotto, Alpine'nin takım patronu Otmar Szafnauer'in yerine geçmeye hazırlanıyor.

Formula 1 Haberleri | Mattia Binotto, Otmar Szafnauer'in Yerine Geçiyor

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de son dönemde önemli yönetim değişikliklerine giden Alpine, takım patronu Otmar Szafnauer ile de yolları ayırma kararı aldı. Motorsport'a göre Alpine, takım patronluğu görevi için Mattia Binotto'yu düşünüyor.

Alpine resmen duyurdu! Szafnauer ile yollar ayrıldı

Formula 1'de bu sezon en iyi üçüncü takım olmayı hedeflerken bir anda 6. kadar gerileyen Alpine'de beklenen ayrılık gerçekleşti. Bu hafta sonı koşulacak olan Belçika Gp öncesi konuyu açıklığa kavuşturan Alpine yönetimi, Szafnauer ile de 1.5 yılın ardından yolların ayrılacağını duyurdu.

Szafnauer, Aston Martin'den Alpine geçmişti

2009-2021 sezonları arası Force India/Racing Point/Aston Martin'de görev yapan ve takımın bir arka sıra takımından düzenli puan alabilecek bir takıma evrilmesinde büyük rol oynayan Szafnauer, Lawrence Stroll ile anlaşamamasının ardından takımdan ayrılmış ve Alpine ile anlaşmıştı.

Ancak bu görevde isteneni veremeyen Szafnauer, özellikle Fernando Alonso ve Oscar Piastri'nin takımdan ayrılması sürecinde epey eleştirilmişti.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de yol kavgası! Pilotlar birbirine girdi
Habere Git

Szafnauer'in yerine Binotto

Szafnauer'in Alpine'den ayrılığı sonrası yeni takım patronunun Mattia Binotto olacağı iddia ediliyor. Öyle ki son günlerde Binotto'nun adı Alpine ile ciddi şekilde anılmaya başladı. 

Son olarak Ferrari takım patronluğu görevini üstlenen Mattia Binotto ,bu yılın başında İtalyan ekiple yollarını ayırdı.

Binotto, 25 yıl Ferrari'de çalıştı

Ferrari'ye -dört yılı takım patronluğu görevinde olmak üzere- 25 senesini veren Binotto, yeni kuralların ilk senesinde de başarının gelmemesi üzere takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler