Ferrari’de yeniden Schumacher ismi

22.12.2021 - 11:00 | Son Güncellenme: 22.12.2021 - 11:15

Formula 1 takımı Ferrari'nin efsane pilotu Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher 'kırmızılar'ın yedek pilotu oldu.

Ferrari’de yeniden Schumacher ismi

AJANSSPOR-HABER

7 kez dünya şampiyonu olarak ismini efsaneler arasına yazdıran ve uzun yıllar Ferrari için yarışan Alman pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher 'kırmızılar'ın yedek pilotu oldu.

Motorsport’un haberine göre Ferrari, yeni sezonda yedik pilotlar olarak Mick Schumacher ve Antonio Giovinazzi Scuderia'yı belirledi.

Haas'ta yarışmaya devam edecek

Mick Schumacher, gelecek yıl tam zamanlı olarak Haas'ta yarışırken, 11 Grand Prix hafta sonunda Ferrari'nin yedek pilotluğunu yapacak. 23 yarışlık takvimde 12 yarışta bu görevi yeni sezonda Alfa Romeo'da yarışmayacak olan Antonio Giovinazzi üstlenecek. 

Bu, tam zamanlı Ferrari pilotları Charles Leclerc veya Carlos Sainz'ın yarışamaması halinde Schumacher ya da Antonio Giovinazzi'nin görev alacağı anlamına geliyor.

Formula 1’de en son yarışma şansı bulan yedek pilot

Son olarak 2021 Formula 1 sezonunda Robert Kubica, Covid-19’a yakalanan Kimi Raikkonen’in yerine İtalya’nın Monza pistinde yarışmıştı.

Schumacher ve Giovinazzi 2021’de ne yaptı?

Haas için yarışan Mick Schumacher aynı sezon Formula 2’den Formula 1’e geçtiği  takım arkadaşı Mazepin’e  sıralama turlarında 19-3 lük üstünlük sağladı.

Antonio Giovinazzi ise Alfa Romeo’daki takım arkadaşı Kimi Raikkonen ile birlikte yarıştığı 3 sezonda takım arkadaşına sıralama turlarında 33-26 lık üstünlük kurdu.

İkilinin şampiyona performansı

Formula 1'de geçen sezon  Mick Schumacher puan alamadı ve pilotlar arasında 19. sırada yer aldı. Giovinazzi ise topladığı 3 puanla sezonu 18. olarak bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler