Ferrari, Mattia Binotto ile yollarını ayırdı | Formula 1 Haberleri

29.11.2022 - 16:51 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 16:56

Formula 1 ekiplerinden Ferrari'de beklenen ayrılık resmiyet kazandı. İtalyan ekibi, takım patronu Mattia Binotto'nun görevinden ayrıldığını açıkladı..

Ferrari, Mattia Binotto ile yollarını ayırdı | Formula 1 Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 2022 sezonunun sona ermesinin ardından şampiyonluğu Red Bull'a kaptıran Ferrari'de beklenen ayrılık resmiyet kazandı.

Resmi açıklama geldi

İtalyan ekip, takım patronu Mattia Binotto'nun istifasının kabul edildiğini resmi internet sitesinden duyurdu.

Ferrari'de yeni takım patronu ne zaman açıklanacak?

İtalyan patron, 31 Aralık tarihine kadar mevcut görevini sürdürecek ve ardından Ferrari şirketinden tamamen ayrılacak. Ferarri ise yeni takım patronunu belirleme sürecinin devam ettiğini ve yeni yılda sonuçlandırılmasının beklendiğini duyurdu.

Binotto: "Bu adımı atmanın doğru olduğunu düşünüyorum"

Ayrılığın ardından Mattia Binotto şu sözleri dile getirdi: "Bunun getirdiği pişmanlıkla, Ferrari ile iş birliğimi bitirmeye karar verdim. 28 yıldır parçası olduğum, çok sevdiğim bir şirketten, belirlenen hedeflere ulaşmak için her türlü çabayı gösterdiğime olan inancın verdiği huzurla ayrılıyorum. Bu karar benim için ne kadar zor olsa da bu zamanda bu adımı atmanın doğru olduğunu düşünüyorum."

Ferrari'de Binotto dönemi

2019 yılında takımdan ayrılan Maurizio Arrivabene'nin yerine takım patronluğu görevine getirilen Binotto yönetimindeki Ferrari geçtiğimiz sezon ilk üç yarışta iki zafer alsa da, sonraki 19 yarışta sadece iki galibiyet alabilmişti.

Ferrari, stratejik hatalar yaptı

2022 sezonuna şampiyonluk hedefi ile başlayan Ferrari, yeni düzenlemelerle ilk yarışta zafere ulaşan takım olmayı başarmıştı. Sezonun ilk döneminde şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen Kırmızılar, sonrasında rakiplerinin araç geliştirmesine ayak uyduramamış ve stratejik hatalar da sık sık tekrar edince hedeflerine ulaşamamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler