Ferrari-Vettel görüşmelerinde flaş gelişme!

07.05.2020 - 17:19 | Son Güncellenme: 07.05.2020 - 17:24

Ferrari-Vettel görüşmelerinde flaş gelişme!

Formula 1 ekiplerinden Ferrari'nin 32 yaşındaki Alman pilotu Sebastian Vettel, 2020 sezonu ardından sona erecek sözleşmesini yenilemek için takımıyla bir süredir görüşme içerisindeydi. Geçtiğimiz haftalarda kırmızıların takım patronu Mattia Binotto ve Ferrari'nin bir diğer pilotu Charles Leclerc, tecrübeli pilotun takımda kalmasını istediklerini açık bir şekilde ifade etmelerine rağmen Alman pilotun sözleşme yenileme görüşmeleri çıkmaza girmiş durumda.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Daha az süreli ve daha az kazanç..."

Motorsport.com'da yer alan habere göre Ferrari'nin genç pilot Charles Leclerc'e, Vettel'e göre çok daha fazla güvenmesi ve bu yüzden yeni sözleşme teklifinde Alman pilota daha az süreli ve daha az kazandığı bir maaş teklif etmesi görüşmelerin önündeki en büyük engel. Alman pilotun geleceği takım içerisinde sorgulanmaya başlanırken, Ferrari'nin de yeni bir pilot arayışına girdiği gelen haberler arasında.

"Adaylar belli"

Öte yandan İtalyan ekibi Ferrari, Sebastian Vettel ile sözleşme yenileme konusunda anlaşamazsa, takıma katmak istediği adayları belirledi. Kırmızılar, Renault pilotu Daniel Ricciardo, McLaren pilotu olan Charles Leclerc'in yakın arkadaşı Carlos Sainz ve Alfa Romeo pilotlarından Antonio Giovinazzi ile temas halinde geçtiği ve gelecek yatırımlarına devam edeceği öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler