Ferrari pilotu Leclerc: En iyi performanslarımdan biriydi...

29.06.2021 - 17:51 | Son Güncellenme: 29.06.2021 - 18:04

Son dakika Formula 1 haberleri... Ferrari F1 Takımı'nın Avusturyalı pilotu Charles Leclerc, Steiermark GP'deki performansını değerlendirdi. İşte detaylar...

Ferrari pilotu Leclerc: En iyi performanslarımdan biriydi...

AJANSSPOR - HABER

 

Geçtiğimiz hafta Steiermark GP'de "Günün Pilotu" seçilen Ferrari pilotu Charles Leclerc, 70 turu aşan uzun yarışı, aracının durumunu ve performansını basın mensuplarına anlattı. "İlk turu hesaba katmazsam, şimdiye kadarki en iyi performansımdı..." diyen Leclerc, takvimdeki diğer yarışlara dair umut vadedici konuştu. İşte, Charles Leclerc'in açıklamalarından kesitler.

"Gelecek hafta tekrarlayabiliriz..."

Steiermark GP'de araçtan performans anlamında maksimum fayda alındığını söyleyen Leclerc: "Araçta gerçekten harika hissettim, çok hızlıydık ve güçlü şekilde yükselmek için her fırsatı değerlendirdik. Performans anlamında araçtan maksimumu aldık. Bu, perde arkasında ne kadar iş yapıldığını ve takımın geçen hafta ne kadar çok çalıştığını gösteriyor. Dediğim gibi neler yaptığımızı anlamak için verilere bakacağız. Bu sayede gelecek hafta tekrarlayabiliriz." dedi. 

"Sonuçları büyük oldu..."

Pierre Gasly'nin yarış dışı kalmasına aracı olan Leclerc, o anları şu şekilde anlattı:

"Temasta onun solundaydım, bence solundaki sürücünün hava koridoruna girmeye çalıştı, ben de aynı noktada onun arkasına geçmeye çalışıyordum ve ikimiz için de sürpriz oldu. Temas yaşandı, çok küçük bir temastı ve sonuçları büyük oldu."

 

23 yaşındaki pilot, yarış performansına ilişkin: "Kesinlikle acı tatlı bir his yaşıyorum çünkü bu tek turu bir kenara bırakırsam bunun en iyi sürüşlerimden biri olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Avusturya Steiermark GP'de RB Racing'in Hollandallı yıldızı Max Verstappen birinci olurken, Charles Leclerc yarışı 7. sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler