Macaristan GP sonrası Leclerc takımı Ferrari'ye isyan etti!

31.07.2022 - 18:46 | Son Güncellenme: 31.07.2022 - 19:00

Formula 1'de sezonun 13. yarışı Macaristan GP'yi Max Verstappen kazanırken, Ferrari pilotu Charles Leclerc, takımın uyguladığı taktiklerin yanlış olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Macaristan GP sonrası Leclerc takımı Ferrari'ye isyan etti!

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Macaristan GP’si nefes kesen bir mücadeleye sahne olurken, yarışa 10. sırada başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen birinciliği rakiplerine kaptırmadı. Ferrari’de yarışa 2. sırada başlayan Carlos Sainz ve 3. sırada başlayan Charles Leclerc, yine büyük hayal kırıklığı yaşayarak podyum dışında kaldılar. 

Yarış Ferrari için kabusa döndü

Macaristan GP'de özellikle son bölüm Ferrari için kabus gibiydi. Red Bull pilotlarının aksine yarışa orta hamurla başlayan Ferrari, son bölümde orta hamura geçmeyi planlamıştı ancak orta hamur yeterince iyi çalışmıyordu.  Son bölüm için pit stop yaparak yumuşak lastiği kullanmak zorunda kalan Ferrari pilotu Sainz, iyi bir tempo yakalasa da, sonlara doğru lastiklerinin verimi düştü ve Hamilton'a geçilerek dördüncü sırada finiş gördü. 

Leclerc, büyük darbe daha aldı

Leclerc ise Russell'ı geçip lider götürdüğü yarışta, sert hamura geçmesinin ardından vakit kaybetmeye başladı ve Verstappen'e iki kez geçildi. Sert lastiğin çalışmadığı ortadaydı ve Leclerc bir kez daha pite girip yumuşak lastiğe geçti ve yarışı altıncı bitirdi. Böylelikle de şampiyonluk savaşında bir büyük darbe daha aldı.

İlgini Çekebilir
Verstappen 10 sıra geriden gelerek kazandı
Habere Git

Leclerc: "Şampiyon olamayız"

Yarışta Ferrari pilotu Leclerc, yanlış lastik seçimlerinden dolayı son turlarda telsiz kapattı ve ekiple konuşmadı. Damalı bayrak sonrası kısa açıklamada bulunan Manakolu pilot "Böyle yarışmaya devam edersek şampiyon olamayız. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum." dedi.

Binotto: "Sorun; Aracın performansının düşük olması"

Öte yandan Ferrari takım patronu Mattia Binotto ise yaşananlarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Charles için sert lastik seçiminin doğru olduğunu söylemiyorum, hatta yanlıştı, ancak incelemesi gereken ilk şeyin aracın performans düşüklüğünün olması gerektiğini söylüyorum, Perez'le farkı kapatamadık bile.”

Senin için hazırladığımız haberler