Fernando Santos: "Oyuncular zamanla bana daha çok inanacak"

13.01.2024 - 21:13 | Son Güncellenme: 13.01.2024 - 23:25

Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 3-0 mağlup etti. Siyah-Beyazlı takımda teknik direktör Fernando Santos maç sonrası açıklama yaptı.

Fernando Santos: "Oyuncular zamanla bana daha çok inanacak"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 3-0 mağlup etti. Siyah-Beyazlı takım ile ilk resmi karşılaşmasına çıkan ve galibiyetle ayrılan teknik direktör Fernando Santos, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Maçı kazanmayı hak ettik. Daha iyi olmalıyız"

Portekizli çalıştırıcı, "Oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçı onlar kazandı. Taraftar çok iyi destek verdi. Burada önemli olan aile ortamını yaratmak. Artık gerçekten birlik olmalıyız. Daha iyi olacağız. Maçı kazanmayı hak ettik. Daha iyi olmalıyız. 

"Sahada iyi şeyler yaptık"

Sahada iyi şeyler yaptık ama yetersiz şeyler de yaptık. Maçın şüpheye gittiği de oldu. Sıkıntılı anlar da oldu ama maçı kazandık. Çalışmak zorundayız. Böylece aile olarak kazanarak devam etmek için elimizden geleni yapacağız.

"Takım özgüven kazandı"

Kazanmak çok iyi. Kazanarak sıkıntıları giderdiğimizi düşünüyorum. Rizespor galibiyetinin de faydası oldu. Takım özgüven kazandı. Bugün de iyi oynayıp kazandık. Bu galibiyet oyuncular için daha önemli. Özgüven için net iki galibiyet önemliydi. Oyuncular zamanla bana daha çok inanacak. Beraber birlikte daha iyi gelişeceğiz.

"Oyuncularımız bu galibiyetten sonra dışarıda daha rahat dolaşabilirler"

Oyuncuların ve taraftarın başlantı sağlaması önemli. Oyuncularımız bu galibiyetten sonra dışarıda daha rahat dolaşabilirler" dedi. 

Fernando Santos, galibiyetle başladı

Öte yandan Portekizli çalıştırıcı, Slaven Bilic’ten sonra Beşiktaş’ta çıktığı ilk müsabakada galibiyet elde eden ilk teknik direktör oldu.

Opta verilerine göre; Fernando Santos, Şenol Güneş'ten (5-2 vs Mersin İdmanyurdu) bu yana Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk Süper Lig maçında 3+ gol sevinci yaşayan ilk teknik direktör oldu (3-0 vs Fatih Karagümrük; geçici teknik direktörler hariç). 

"Bahsettiğim kriterlerde en az 2-3 oyuncu transfer edeceğiz"

Santos, ara dönemde 2-3 futbolcu transfer etmek istediklerini söyledi.

Kadrodaki oyuncuların değerli olduğunu aktaran 69 yaşındaki teknik adam, "Önemli olan şu an burada bulunan futbolcular. Bu oyuncuları geliştirmek, onlarla başarı sağlamak zorundayız. Kim gelecekse sırf gelmek için gelmeyecekler. Benim istediğim oyuncu profili güçlü, kararlı, karakterli ve hırslı olur. Ben böyle oyuncular istiyorum. Yönetimimiz de aynı fikirde. Kazanmayı bilen bir takım oluşturmak için kazanmayı bilen oyuncular getirmek istiyoruz. Ancak şu an oyuncularımın performansından mutluyum. Antrenmanda ve maçlarda gösterdikleri kararlılık beni mutlu ediyor. Tabii ki gelişmemiz gereken yerler var. Antrenmanlarla devam edecek. Bahsettiğim kriterlerde en az 2-3 oyuncu transfer edeceğiz. Doğru oyuncuları bulup buradaki oyuncularla daha iyiye gideceğiz."

Santos'un oyun tarzı

Oyun tarzıyla ilgili soru üzerine Santos, "Beşiktaş gibi büyük takımlar her zaman oyunu kontrol etmek zorunda. Topu rakibe vermemeliyiz. Bu bizim için önemli. Bazen hızlı hücumlarla sonuç bulmak da önemli. Ancak bunu ne zaman yapacağını bilmek sizi büyük takım yapıyor. Önemli olan oyunu git-gelli oynamamak. Sürekli bilinçsiz bir şekilde atak yapmaya çalışıp, topu kaybettikten sonra geri koşmamalıyız. Topa sahip olup sabırlı bir şekilde oynamamız gerek. Kontratağı da topa sahip olmayı da bilinçli bir şekilde yapmalıyız." şeklinde görüş belirtti.

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi değerlendirmesi

Tecrübeli teknik adam, futbolda teknoloji kullanımını desteklediğini söyledi.

Bazı durumlarda futbolun ruhunun zarar gördüğünü savunan Santos, Süper Lig'de bugünden itibaren uygulanmaya başlanan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile ilgili, "Buna doğrudan, 'Futbolun ruhunu kaybettiriyor.' diyemem. Bazı durumlarda teknolojiyi kullanmak zorundayız. Bazen, kimsenin hak kaybetmemesi açısından işe yarıyor. Diğer taraftan futbola bu kadar teknolojinin dahil olması futbolun güzelliğini biraz da olsa alıyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler