Fernando Alonso'ya göre en iyisi Verstappen

17.05.2021 - 23:19 | Son Güncellenme: 17.05.2021 - 23:22

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1 pilotu Fernando Alonso, pistin en iyi pilotunun Max Verstappen olduğunu iddia etti. İşte detaylar...

Fernando Alonso'ya göre en iyisi Verstappen

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'e iki yıl aradan sonra Alpine F1 pilotu olarak geri dönen Fernando Alonso, rakipleri arasında en iyi sürücünün Red Bull pilotu Max Verstappen olduğunu söyledi.

"Şu anda Verstappen en iyisi"

Sky F1’e konuşan İspanyol pilot Alonso, Verstappen ile yarışmanın kendisine zevk verdiğini dile getirdi. Alonso “Formula 1’de kimin tek turda daha hızlı olduğunu ya da daha iyi start aldığını tahmin etmek çok zor ama bana kalırsa şu anda Verstappen en iyisi. Bir pilot olarak onu izlemeyi çok seviyorum. Sürekli saldırı modunda." açıklamasında bulundu.

Öte yandan bu sezon istenilen performansa bir türlü kauşamayan Alonso, kendi durumu hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Kesinlikle daha %100’de değilim"

"Şu an kesinlikle daha %100’de değilim. Araçta attığım her turda tercihlerime göre ince ayarlar yaptığımızı düşünüyorum bu yüzden, [araçta] daha rahat hissediyorum ve gittikçe performansım daha da artmaya başlıyor.İyi bir yarış çıkarsak bile takımın felsefesi, pit stop stratejileri ve uygulamaları, formasyon turları gibi daha geliştirmemiz gereken birçok nokta var. Bu durum şu anda hâlâ benim için biraz fazla stresli çünkü bunların hiçbiri kendiliğinden olmuyor, bu yüzden her şey zaman içinde kesinlikle daha da gelişecektir."

39 yaşındaki Alpine pilotu Fernando Alonso, bu sezon pilotlar sıralamasında 5 puanla 12. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler