Fernando Alonso, Formula 1 döneminden sonra Le Mans'a dönebilir!

13.04.2024 - 17:18 | Son Güncellenme: 13.04.2024 - 17:26

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in 42 yaşındaki İspanyol pilotu Fernando Alonso, Formula 1 sonrasında planını yaptı ve Le Mans'a dönebilir. Detaylar.

Fernando Alonso, Formula 1 döneminden sonra Le Mans'a dönebilir!

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in tecrübeli pilotu Fernando Alonso, geçtiğimiz günlerde "Kalıyorum" diyerek takımıyla 2026 yılına dek sözleşme imzaladı. Tecrübeli pilot, Formula 1 sezonu sonrasında ise nasıl bir yol izleyeceği konusunda kararını vermeye yakın.

Le Mans ve WEC'te şampiyon oldu

Formula 1'de iki kez dünya şampiyonu olan Fernando Alonso, Formula 1'den emekli olduğunu duyurduğu iki yılda Le Mans 24 Saat Yarışları ve WEC'te boy gösterdi. Her iki organizasyonda da mutlu sona ulaşan İspanyol pilot, başarılarını devam ettirdi.

Aston Martin Le Mans'a katılacak

Alonso 2025 ve 2026 yıllarında F1'de Aston Martin'de yarışmaya devam edecek. Fakat İngiliz marka yakında Le Mans'a katılacak ve Alonso da takım için yarışacak sürücülerden birisi olabilir.

Formula 1 sonrasında Dakar Rallisini denemek istediğini ifade eden Alonso, "Gelecekte yani artık F1'de olmadığımda, Dakar'ı tekrar denemeye çalışacağım. Bunu yapma ihtimalimin %100 olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca Aston Martin'in önümüzdeki yıl Le Mans için başlayacak olan Valkyrie projesi var. Kim bilir? Belki ben de bu projenin gerçekleşmesine yardımcı olabilirim,  bu aracın direksiyona geçebilirim  ya da başka bir şey yapabilirim" dedi.

"Her alanda başarılı olmak istiyoruz"

Takvimdeki yoğunluktan dolayı 2027 yılına dek Formula 1 dışında bir organizasyonda görev alma olasılığı düşük olan tecrübeli pilot, "Aston Martin takımının her kategoride kazanmasını isterim. Bir parçası olarak hissettiğim bu markaya yardım etmek istiyorum. Formula 1'de Aston Martin takımı için yarışıyorum ama günün sonunda bu şirket halka açık yollarda kullanılan süper otomobiller üretiyor. Dolayısıyla her alanda başarılı olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler