Fernando Alonso: "Geçen sene İstanbul'da yarışmadığım için mutluyum"

08.10.2021 - 22:13 | Son Güncellenme: 08.10.2021 - 22:30

Formula 1'e iki yıl ara verdikten sonra bu sezon pistlere geri dönen Fernando Alonso, Türkiye GP öncesi koşulan 1. ve 2. antrenman turlarından gayet memnun ayrıldı.

Fernando Alonso: "Geçen sene İstanbul'da yarışmadığım için mutluyum"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de Türkiye Grand Prix'si heyecanı artarak devam ediyor. Tarihi yarış öncesi düzenlenen 1. ve 2. antrenman seaslarında ilk 10'a giren Alpine pilotu Fernando Alonso, takımı adına iyi bir gün geçirdiklerini söyledi.

2. Antrenman turunda lider Hamilton'ın 0.856 saniye gerisinde yedinci sırada yer alan Alonso, 10 yıl sonra tekrardan İstanbul Park'ta yarıştığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

"Geçen sene İstanbul'da yarışmadığım için mutluyum"

İspanyol pilot Alonso “Pist, geçmişte hatırladığım gibiydi. Geçen sene burada yarışmadığım için mutluyum. Çünkü açıkça çok farklıydı ve tur zamanları arasındaki fark da çok fazla. Bugün lastiklere konsantre olduk ve hafta sonu için bazı cevaplar bulmaya çalıştık. Bazı tahminler, yarın yağmur yağacağını söylüyor. Bu yüzden buna da hazırlıklı olmalıyız. Ancak kesinlikle verimli bir gün oldu.” ifadelerini kullandı.

Yarın düzenlenecek olan sıralama turları için ise Alonso, şöyle konuştu:

İlgini Çekebilir
İstanbul'da Cuma gününün lideri Hamilton
Habere Git

"Şartlar ne olursa olsun uyum sağlamaya çalışacağız"

“Yaptığımız değişikliklerle beraber, her zaman bulabileceğimiz şeyler var. Durumun hava şartlarına bağlı olacağını düşünüyorum ve şartlar ne olursa olsun uyum sağlamaya çalışacağız. Hedefimiz sıralama turlarında son bölüme kalmak. Yarın neler olacağını göreceğiz.” 

Geçen yıl Türkiye GP'de neler yaşanmıştı?

2020 Formula 1 Türkiye Grand Prix'sine yağmur damga vurmuştu. Koronavirüs sebebiyle seyircisiz düzenlenen ve yağmur altında geçen Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde pilotlar kaygan zeminden dolayı pist üstünde durmakta zorlanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler