Ferguson mu, Biyedic mi?

08.06.2015 - 15:48 | Son Güncellenme: 08.06.2015 - 15:48

Ertuğrul Sağlam şampiyonluk sonrasında Timsah’ın Alex Ferguson’u olmayı hedeflediğini söylemişti. Umarım ikinci döneminde oyuncu tercihleri ve saygı değer tavrıyla bunu sağlar. Fakat zor durumda kalan ve gemiye kurtarıcı arandığında akıllara gelen ilk isim olması sebebiyle Nejat Biyedic örneğini de

Bursaspor’da ikinci Ertuğrul Sağlam  dönemi resmen başladı.

Yeşil Beyazlılarda ekonomik ve yönetimsel nedenlerden dolayı dağılan bütünlük havasının toplanması için en doğru hareketti Sağlam’ın yeniden göreve getirilmesi.

Bursaspor’u en iyi tanıyan ve şehrin anahtarını bile cebinde bulunduran deneyimli antrenör elini taşın altına soktu. Onlarca sorunun üstesinden gelip bir de yeşil beyazlı camiayı sportif anlamda mutlu etmek gibi bir sorumluluğu var artık.

Şimdi camianın kafasında iki soru işareti var.
Birincisi şampiyon hoca geçen seneki futbolu sürdürebilir mi?
İkinci soru ise taraftar ve Sağlam arasında yaşanan gerginlik nasıl son bulur?

Burada birbirini iyi tanıyan iki tarafın ortak nokta bulması şart. Ertuğrul Sağlam şampiyonluk sezonun da dahi, Şenol hocanın oynattığı futbolu oynatmadı, Tarzı değil. Bursasporluların bunu bilmesi ve sabır göstermesi gerek.

İkincisi de şampiyon hocanın söylemlerinde daha dikatli olması. Yıllar yıllar evvel ‘Bir gün mutlaka’ diye pankart açan bir tribune “Camianın hayalini bile kuramadığı başarıyı yaşattık” dememeli mesela…

Bu altın kurallara uyulursa zor günler atlatılır ve herkes mutlu günlerine geri döner. Zira bu potansiyel Ertuğrul Sağlam’da da yeşil beyazlı camiada da mevcut.

Gel gelelim benim içinde olduğum bir soru işaretine.. Ertuğrul Sağlam şampiyonluk sonrasında Timsah’ın Alex Ferguson’u olmayı hedeflediğini söylemişti. Umarım ikinci döneminde oyuncu tercihleri ve saygı değer tavrıyla bunu sağlar. Fakat zor durumda kalan ve gemiye kurtarıcı arandığında akıllara gelen ilk isim olması sebebiyle Nejat Biyedic örneğini de akılama getirdi.
Rahmetli Biyedic de tam olarak dara düşünce ilk akla gelen ama en once vazgeçilen isimdi Bursaspor yönetimleri için.

Umarım tavrı, tarzı ve birikimleriyle yol katetmiş Ertuğrul Sağlam ilk döneminin sonlarında yaptığı hataları tekrarlamaz da kendi başına ekol olup Bursaspor’un yeniden Sağlam’ı olur. Ayrıca Timsah Arena’nın çimlerine ilk basan Bursaspor antrenörü olmayı da en çok o hak ediyordu.

Sonuç olarak sevenler bir kez daha buluştu. Küslükler unutulur yeterki Bursaspor hak ettiği gibi yaşasın… Hoş geldiniz.

Senin için hazırladığımız haberler