Fenerbahçe'yi hoca arayışına götürmek doğru değil!

01.03.2020 - 23:58 | Son Güncellenme: 01.03.2020 - 22:09

Fenerbahçe'yi hoca arayışına götürmek doğru değil!

Galatasaray'ın sahasında Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası beIN Sports yorumcuları Önder Özen ve Tugay Kerimoğlu maçı değerlendirdi. Yorumcuların açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Önder Özen

Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde Galatasaray, evinde Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti. Maçın ardından beIN SPORTS yorumcusu Önder Özen değerlendirmelerde bulundu.

Önder Özen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Hamza Hamzaoğlu eleştirisi!

"Galatasaray'ın 2 iki planı da değerli. Tugay Hoca'nın bahsettiği planı Galatasaray derbide uyarladı. Galatasaray'ı hiç görmemiş biri son maçı izlese ne derdi? Donk, yüksek toplarda etkili mi? Kadıköy'de atmıştı. Onu burada durdurma planımız olsun dersin. İkincisi atağın finalinde Mariano ne kadar etkili? Kadıköy'de öyleydi. Bütün filmi Seri mi çeviriyor? Evet, bütün filmi seri çeviriyor. Onyekuru, savunma arkasına koşuyor mu, devamı var mı? Cevabı evet. Hamza Hamzaoğlu gereken tedbirleri almamış. Falcao'nun biticiliğini konuşmaya gerek yok. Bunların tamamını bir kere daha gördük. Gençlerbirliği hiçbir zorluk çıkaramadı. Son derece silik bir gündeydi. Galatasaray kalitesini ortaya koydu. Çok daha farklı kazanabilirdi. Sezonun en rahat futbolunu oynadı. Galatasaray tüm enerjisini maça vermedi. Maçın gideri yoktu. Maç gelmişti. Galatasaray çok sıkmadı, ne rakibi ne de kendini üzdü. İlk devre 5 faul var. Maçı öyle bitirdiler. Bana göre de doğru olan budur."

Adem bütün büyüklerde oynar!

"Maç öncesinde Galatasaray biraz daha kapatarak oynar demiştik ancak bu maç biraz istisna oldu. Adem Büyük bütün büyük kulüplerde oynar. Oyuna yaptığı katkı 20-25 gol atan oyunculardan fazla. İlk yarıdaki kadro kötü bir kadro değildi. Galatasaray'ın 3 averajtan +21'e gelmesi bence asıl olay. Falcao fizik olarak iyi değil ancak çok iyi yerlerde topla buluşuyor ve takımını öne çıkarıyor."

Ben Donk'u santrafor arkası oynatacaktım!

"Herke Donk için çok büyük oyuncu olduğunu söylüyordu ancak saha içinde belli bir rahatlığı vardı. Ben Donk'un soyunma odası tavrını beğenirdim. Ben Donk'la biraz daha çalışsaydım onu santrafor arkası oynatacaktım. Donk'un tekniği inanılmaz. Hollandalıların hepsi açık sözlüdür ancak kimse Fatih Terim'e destursuz konuşamaz. Çoğu antrenör oyuncuyu keseceği zaman konuşur. Fatih Terim çok güçlü bir isim. Herkes Donk'tan disiplin bekledi çoğu antrenör bu disiplini göremedi ancak Fatih Terim'e o ciddiyeti göstermek zorundasınız. Donk dünyanın her kulübünde oynayabilecek bir oyuncu. Ancak Galatasaray'da pabuç pahalı. Eğer bir oyuncu yarım sezon sallanırsa hemen yenisi gelir."

Önder Özen'den Ersun Yanal yorumu!

"Ersun Yanal'ın yönetime, 'Sezon sonu için hoca arayın, ben sezon sonu bırakma taraftarıyım' demesi daha doğru olurdu. 'Söz konusu Fenerbahçe ise, gerisi teferruattır' diye bir sözü vardı hocanın gelirken. Şu anda Fenerbahçe'yi bir hoca arayışına götürmek doğru değil"

Tugay Kerimoğlu

Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde Galatasaray, evinde Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti. Maçın ardından beIN SPORTS yorumcusu Tugay Kerimoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Tugay Kerimoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

En önemli fark dikine oyun!

"Galatasaray'ın son 8 haftada oyun içinde 2 tane plan var. Mariano'yu çizgiye indirmek doğru tercih. İkinci tercihte Onyekuru'yu defans arkasına koşturma düşüncesi var. Bu iki plan çok etkili oluyor. Ayrıca Ömer'in performansı, Seri'nin kendini bulup yönlendirmesi, orta sahayı toparlaması önemli. Galatasaray'ın bu değişiminde oyuncu karakterlerinin büyük rolü var. Bu hareketli oyunda Nzonzi çok rahat oynar. Bir önceki dönemde bütün oyuncular statik oynuyordu. Galatasaray'ın en büyük farkı dikine oynaması. Fit bir Falcao bu gol rakamını ikiye katlar. Falcao gol ve baskı dışında topu ayağına isteyerek bile oyunu açıyor. Donk mücadele etmeyi seçiyorsa bulunduğu yeri hakediyordur."

Bu pasları antrenmanda bile attırmazlar!

"Gençlerbirliği'nin attırdığı bu pasları antrenmanda bile attırmazlar. Bunlar antrenmanda çalışılmış koşular. Muslera'nun bu haftaki kurtarışı daha iyi. Falcao kaçırdığı pozisyonda ayak içini fazla göstermiş. Aslında vurduğu köşeyi gösterip terse de çekebilirmiş. Burada tabi asıl alkış Ömer Bayram'a. Burada Falcao kalecinin çıkışından da korkmuş olabilir. 3. golde top aslında rakipten Falcao'ya gidiyor ancak düşünce çok güzel. Ben Gençlerbirliği'nden oynasam bir saha içi lideri olarak o bölgeye yardım isterim. Her şeyi teknik direktörden beklememek lazım. Gençlerbirliği'nde takım içi bağlantılar tam anlamıyla oturmamış."

Senin için hazırladığımız haberler