Fenerbahçe'ye bir destek daha: "TFF'ye başvuracağız"

01.04.2021 - 12:51 | Son Güncellenme: 29.10.2021 - 20:52

Son dakika spor haberleri... Fenerbahçe ve Ankara Demirspor'dan sonra Eskişehir Demirspor Kulübü'nden de 1959 öncesi şampiyonluklarının geçerli sayılması için açıklama geldi. Eskişehir Demirspor Başkanı Gönül Cemoğlu, TFF'ye başvuru yapacaklarını açıkladı. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'ye bir destek daha: "TFF'ye başvuracağız"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe ve Ankara Demirspor, 1959 öncesi şampiyonluklarının geçerli sayılması için TFF'ye başvuruda bulundu.

"Şampiyonluğumuz için başvuru yapacağız"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Eskişehir Demirspor Başkanı Gönül Cemoğlu, "1930 yılında kurulan Eskişehir Demirsporumuz şehrimizin gençlerine birçok alanda öncülük etmiştir. Eskişehir Demirspor sadece futbol da değil; güreş, bisiklet ve eskrimde uluslararası başarılar elde etmiş bir kulüptür. 22 Eylül 1940'ta bir pazartesi günü Fenerbahçe'ye karşı galibiyet almış ve şampiyonluk elde etmiştir. TFF'ye, Eskişehir Demirspor Kulübü olarak 1940 yılında elde edilen şampiyonluğumuzun kabul edilmesi için başvuru yapacağız. Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç'a nazik Ankara daveti için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

22 Eylül 1940 tarihinde 19 Mayıs Stadı'nda  3-1'lik Fenerbahçe galibiyeti sonrasında Eskişehir Demirspor Takım Kaptanı Mennan Yalın, dönemin Hariciye Vekili (Dışişleri Bakanı) ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Şükrü Saraçoğlu'dan  şampiyonluk şildini alıyor.

İşte Eskişehir Demirspor'un şampiyon kadrosu:

Ayaktakiler soldan: Fahri Adanır - Celal Esemen - Mennan Yalın (K) - Nuri Kuran - İsmail Çınar - Zeynel Karagöz - Ahmet Yaşar Tezeroğlu 

Oturanlar soldan: İskender Gürpınar - İbrahim Yanartaş - Abdülkadir Arun (Milli kaleci) - Murat Babayiğit.

Eskişehir Demirspor Başkanı Gönül Cemoğlu ve 1940 yılında Eskişehir Demirspor - Fenerbahçe maçının oynadığı tarihi futbol topu. 

Kaptan Mennan Yalın şampiyonluktan 40 yıl sonra tarihi fotoğrafın önünde. 

Senin için hazırladığımız haberler