Fenerbahçe’nin zirve yürüyüşü

28.11.2017 - 12:42 | Son Güncellenme: 28.11.2017 - 12:42

24 Kasım Öğretmenler günü. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘’Unutmayınız ki Sınıfta, Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir.’’Diyen öğretmenlere verdiği önemi çok güzel bir şekilde anlatmış.

Antalya Spor, Fenerbahçe Sahaya  ‘’Öğretmenler günü kutlu olsun’’Pankartı ile çıktılar.

Antalya şehri Fenerbahçe maçını tam bir çıkış maçı olarak görmüş hem şehir hem de seyirci olarak çok iyi hazırlanmışlar. Maç öncesi kale arkasındaki seyirci maçın başlaması ile birlikte görsel şov yaptılar.

Fenerbahçe ise üst sıralara tutunmak ve şampiyonluk umudunu artırmak için mutlak üç puan ile dönmek zorun olduğu bir maçtı.

Rakipleri bir gün önce Galatasaray üç puan almış, Beşiktaş ise iki puan kaybetmişti.

Başakşehir ise bugün maç yapacaktı. Doğal olarak rakiplerinin oynayacağı maçları takip edeceklerdi. Ancak Önce kendisinin kazanması gerekiyordu.

Akdeniz’de hava sıcak futbol oynamaya elverişli bir ortamda maç başladı.

Aykut Kocaman Sivasspor önünde ki maç kadrosu ile maça başladı.

 Antalyaspor’sa sezon başı yaptığı transferler ile üstte oynayan bir takım oluşturmanın gayreti ile ancak umduğunu bulamayan bir takım hüveyitindeydi.

Gol ayakları Eto’o ve Nasri ile Fenerbahçe defansını zorlamaya çalışıyorlardı. Ancak ilk atak Fenerbahçeli Janssen tarafından gerçekleşiyordu. Her top ile buluşmasında kaleye şut çekmeyi deniyordu.

İlk on dakika birkaç cılız atak dışında futbol adına hiçbir şey yoktu. Antalya Spor Eto’o ve arkadaşları tarafından Fenerbahçe defansına baskı yaparak Fenerbahçe’nin geriden oyun kurmasına mani olmaya çalışıyordu.

Fenerbahçe ise Mehmet Topal ile başlamış ve Josef ile ikili olarak oyuna baskı yapan Antalya sporun gol ayaklarını durdurma gayreti içersindeydi. Uzun zamandır ilk defa bu ikili sahadaydı. Fenerbahçe bunda da başarılı oldu.

Çünkü Aykut Kocaman için maceraya atılacak bir maç değildi. Kaybeder ise ellerini havaya kaldırmak zorundaydı.

Bu bilinç ile sahada oyun planını hazırlamıştı.

Fenerbahçe mutlak kazanmak zorundaydı.

Devre biterken Jannes ve Giulino işbirliği gol ile sonuçlandı. Devre arasına moral ve skor üstünlüğü ile girdi.

Merak edilen şu oldu. Fenerbahçe İkinci yarı skor üstünlüğünü korumaya yönelik bir oyun içersinde mi olacak yoksa normal oyununu mu oynayacaktı. Beklendiği gibi! Skoru korumaya yönelik oynamaya başladı.

İsmail Köybaşı’nın İnanılmaz hatası az daha gol ile sonuçlanıyordu. Eto’o vurduğu kaleci Volkan’ın baldırına gelen top yön değiştirerek gol olmadan avuta çıktı.

Fenerbahçe çekinerek gittiği Antalya’dan üç puan ile dönmesini bildi. Eğer Fenerbahçe için bu maç bir fırsattı. Kaybetseydi çok şey değişirdi. Ancak kazanarak ben de varım dedi.

Önümüzdeki hafta Beşiktaş-Galatasaray maçı var. Ligin en önemli bir kaç müsabakasından biri.

Fenerbahçe’de kendi sahasında Kasımpaşa ile oynuyor. Gerçi Antalya’da hiç korner atmadan, hiç oyun kurgusu olmadan kazanan bir takım var.  Fener seyircisi her şeye rağmen en az 45-50 bin kişi ile Kasımpaşa maçında tirübünleri doldurur.

Fener şimdi önündeki grubun içersine kendini attı. Şimdi lığ daha keyifli bir hale geldi.

Bundan sonra Fenerbahçe bu işin peşini hiç ama hiç bırakmaz. Kasımpaşa maçında bir sakarlık yapmazlar ise; Şampiyonluğun en büyük adayı Fenerbahçe olur.

Unutmayın Fenerbahçe Soyunma odasının ÖĞRETMENİ Aykut Kocaman’dır.

Takımın Başkanı Azizi Yıldırım olsa  da soyunma odasının Öğretmeni bu takım ile yatan, kalkan tüm sıkıntıları bilen kişi Aykut Kocaman’dır!

Şimdi Fenerbahçe zirve yarışını sürdürmek için hiç hata yapmaması gerekiyor.

Şimdiye kadar rakipleri kaybettiği için Fener potanın içersine girdi. İyi oynuyorlar mı hayır. Ancak mücadele ediyorlar. Bu mücadele sonucunda başarılı olurlar mı onu da önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

Bu vesile ile Tüm Öğretmenlerimizin günü kutlu olsun… 

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler