Fenerbahçe'nin transferdeki gözdesi Schürrle resmen ayrıldı!

15.07.2020 - 13:50 | Son Güncellenme: 15.07.2020 - 14:03

Fenerbahçe ile transferde adı anılan Andre Schürrle, Alman ekibi Borussia Dortmund'dan resmen ayrıldı. Alman futbolcunun yeni adresi neresi olacak? Schürrle, Fenerbahçe'ye mi transfer olacak?

Fenerbahçe'nin transferdeki gözdesi Schürrle resmen ayrıldı!

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Borussia Dortmund, geleceği merak konusu olan Andre Schürrle ile ilgili kararını verdi. Dortmund, Schürrle ile 2021 yılına kadar süren mukaveleyi feshetti. Alman futbolcu Andre Schürrle'nin yeni adresi neresi olacak? Fenerbahçe'ye mi transfer olacak? Son gelişmeler ve detaylar haberimizde...

Dortmund, Andre Schürrle ile yollarını ayırdı

Koronavirüs salgını sebebiyle mali açıdan sıkıntılar yaşayan Alman kulüpleri çeşitli tedbirler alma yoluna gitti. Borussia Dortmund da 29 yaşındaki futbolcu Andre Schürrle ile olan sözleşmenin feshedildiğini resmen açıkladı. 

30 milyon Euro karşılığında transfer edilmişti

Dortmund, 2016 yılında Wolfsburg'a futbolcunun transferi için 30 milyon Euro ödemişti. Beklentilerin altında kalan futbolcu, başlangıçta Fulham'a oradan da Rus ekibi Spartak Moskova'ya kiralandı. 

Yıllık 7 milyon Euro kazanıyordu

Alman basını, sarı-siyahlılardan yıllık 7 milyon Euro kazanan futbolcunun sözleşmesini feshedilmesiyle ekonomik açıdan tasarruf edildiğini yazdı. 2014 yılında Almanya Milli Takımı ile dünya şampiyonluğu yaşayan futbolcu, 2019-20 sezonunda Rus ekibi Spartak Moskova'da 18 maçta görev aldı ve 2 gol 2 asistlik performans sergiledi.

Transferde adı Fenerbahçe ile de anıldı

Andre Schürrle'nin adı transferde Fenerbahçe ile de anılıyor. Futbolcunun transferini isteyen kulüp bonservis bedeli ödemeyecek. Ancak; oyuncunun yıllık kazancı birçok kulübe ağır geliyor. 

Schürrle hangi takımlarda forma giydi?

Futbol kariyerine Mainz'da başlayan Schürrle, sırasıyla Bayer Leverkusen, Chelsea, Wolfsburg formaları giydikten sonra Dortmund'a katılmıştı. Dortmund bu gelişmeyi sosyal medya hesabından da paylaştı ve oyuncuya bundan sonraki kariyerinde başarılar diledi. 

Senin için hazırladığımız haberler