Fenerbahçe'nin son bölümde penaltı beklediği pozisyonda karar doğru mu?

30.10.2023 - 00:09 | Son Güncellenme: 30.10.2023 - 00:58

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin deplasmanda Pendikspor'u 5-0 yendiği karşılaşmadaki tartışmalı hakem kararlarını TRİO ekibi yorumladı.

Fenerbahçe'nin son bölümde penaltı beklediği pozisyonda karar doğru mu?

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Pendikspor'u 5-0 ile geçti. Karşılaşmadaki tartışmalı hakem kararlarını beIN Sports'ta yayınlanan TRİO programında eski hakemler Bahattin Duran, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban yorumladı.

41' Fenerbahçe'nin attığı korner atılırken top hareketli miydi

Bülent Yıldırım: Bu gol temiz.

Deniz Çoban: Katılıyorum ilavem yok.

Bahattin Duran: Pozisyon temiz.

 

61' Pendikspor'un penaltı beklediği pozsiyonda devam kararı doğru mu?

Bülent Yıldırım: Vukovic, İrfancan'ın formasından çeke çeke gidiyor. Bir el teması olduğunu gördüğünde de kendini yere bırakıyor. Pozisyonun temiz olduğunu tespit etmiş olduk devam kararı doğru. 

Deniz Çoban: Ben de penaltı olduğunu düşünmüyorum.

Bahattin Duran: Devam kararı doğru.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de stoper kalmadı! Sakatlık...
Habere Git

71' Fenerbahçe'nin penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

Bülent Yıldırım: Aynı az önce İrfancan-Vukovic poziyonunda olduğu gibi Dzeko'nun eli rakibinin göğüsünde, defans oyuncusunun formasını çekiyor. Rakibinden teması aldığında da kendini bırakıyoru. Hakemin kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

Bahattin Duran: Hakemin devam kkararı doğru, her iki oyuncu da birbirlerini çekiyorlar.

Deniz Çoban: İlk ihlal Dzeko'dan. Devam kararı doğru değil, hücum faul verilmeliydi.

90+3 Fenerbahçe'nin penaltı beklediği pzoisyonda devam kararı doğru mu?

Bülent Yıldırım: "Çok yakın olmanın handikabı yaşadı. Bariz bir penaltıyı atladı hakem. Devam kararı yanlış. Bu pozisyon net penaltı. Ayak müdahalelerine odaklanıyor, yukarıyı kaçırıyor. Ferdi topa vuracakken, arkadan yapılan net bir itme var. Musamba'nın topla oynama şansı yok. Arkadan itiyor. Etkili itiyor. Doğru zamanda itiyor. Net bir penaltı artı sarı kart. Ferdi'nin şut atma şansı var. Dolayısıyla içerik olarak da sportmenliğe aykırı bir faul. Kuvvetli ve etkili bir itme. Net bir penaltı kaçmış."

Bahattin Duran: "Bu kadar yakın olması dezavantaj olmamalı aslında. Çok güzel geliyor ama aşağı çok odaklanıyor. Ferdi o kadar doğal düşüyor ki itilen oyuncu aynen bu şekilde düşer. Üstten darbe alıyor, net itiliyor ve savrula savrula düşüyor. Bu itme oldukça açık ve net. Karşılığı da penaltı olmalıydı."

Deniz Çoban: "Tartışılacak pozisyon değil, açık ve net penaltı. Siz dün Abdülkerim'in pozisyonunda VAR'a çağırmayan Koray Gençerler'e 24 saat geçmeden tekrar görev verirseniz, Fenerbahçe'nin net penaltısına da VAR hakemi karışmaz! Çünkü mesaj veriyorsunuz! Hakemler de alıyor bu mesajı!"

Senin için hazırladığımız haberler