Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakibi Sevilla'yı Tanıyalım

24.02.2023 - 23:09 | Son Güncellenme: 24.02.2023 - 23:45

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleştiği Sevilla, bu kupanın en başarılı ekibi olarak dikkati çekiyor. İşte İspanyol ekibiyle ilgili tüm detaylar

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakibi Sevilla'yı Tanıyalım

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, son 16 turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. İki takım arasındaki ilk maç 9 Mart'ta İspanya'da, rövanş ise 16 Mart'ta Kadıköy'de oynanacak. İki takım, 2007/2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi son 16 turunda da karşılaşmış ve sarı-lacivertliler rakibini penaltılar sonucu eleyerek çeyrek finale yükselmişti. İşte Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla ile ilgili tüm detaylar...

Sevilla, başarılarıyla dikkat çekiyor

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe ile eşleşen İspanyol ekibi Sevilla, son yıllarda Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor.

6 kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu

Sevilla, 3 yıl üst üste UEFA Avrupa Ligi Kupası almayı başaran tek takım unvanına da sahip. Bu kupada ilk şampiyonluğuna 2005-2006 sezonunda kazanan Sevilla, aynı başarıyı bir sezon sonra da tekrarladı.

Daha sonra 6 yıl kupaya uzak kalan kırmızı-beyazlılar, söz konusu sürenin adından sırasıyla 3 sezon zirveyi göğüsledi. İspanyol ekibi, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016'nın ardından sonra olarak 2019-2020'de şampiyonluğa ulaşarak 6. kez burada mutlu sona ulaştı.

İlgini Çekebilir
Sevilla'dan Fenerbahçe yorumu
Habere Git

Sevilla, son kupasını Inter'i devirerek aldı

İspanyol temsilcisi, kupayı kazandığı finallerde sırasıyla Benfica, Dnipro ve Liverpool'u geçerek bu alanda bir ilke imza attı. Sevilla son olarak 2019/2020 sezonunda finalde Inter'i yenerek kupayı bir kez daha müzesine götürdü.

Fenerbahçe'ye elendi

UEFA Avrupa Ligi'nde 6 kez şampiyonluk sevinci yaşayan ve bu kupayı en fazla müzesine götüren takım olan İspanyol ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Fenerbahçe'ye elendi.

Maç uzatmaya gitmişti

Fenerbahçe, o zamanki adıyla Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ilk maçta rakibini 3-2 mağlup etti. Rövanş mücadelesinde normal süre aynı skorla Sevilla'nın üstünlüğüyle tamamlanınca, karşılaşma uzatmaya gitti.

Volkan Demirel, penaltılarda devleşti

Uzatma bölümlerinde skorda bir değişiklik olmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Kaleci Volkan Demirel'in üç atışta gole izin vermediği penaltıları 3-2 kazanan sarı-lacivertliler, adını çeyrek finale yazdırdı.

La Liga'da çıkış yakaladı

Sevilla, bu sezon ligde zirvenin uzağında kaldı. Sezona oldukça kötü başlayan Sevilla, 17 maç üst üste galip gelemedi. Ligde şu anda 22 maç sonunda 25 puanla 12. basamakta yer alan Sevilla, son dönemde ise form tuttu.

Ligde oynadığı son 5 maçta 3 galibiyet ile birer beraberlik ve yenilgi yaşayan Sevilla, 10 puan toplayarak tekrar çıkış yakaladı.

Sevilla'da öne çıkan oyuncular

Sevilla, tecrübeli futbolcularıyla da ön plana çıkıyor. Takım değeri 300 milyon avronun üzerinde gösterilen kırmızı-beyazlıların kadrosunda Ivan Rakitic ve Isco gibi dünya yıldızı isimler bulunuyor.

Takımda 30 milyon avronun üzerinde değeriyle İspanyol orta saha Joan Jordan en pahalı oyuncu olarak dikkati çekiyor.

Sevilla'nın kadrosunda 3 Galatasaray'lı var

Sevilla ayrıca daha önce Galatasaray'da forma giyen Alex Telles, Marcao ve Fernando'yu kadrosunda bulunduruyor.

Öte yandan 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'ye karşı oynayan Sevilla kadrosundan Jesus Navas, hala bu takımda yer alıyor.

Fenerbahçe - Sevilla maçı ne zaman ve hangi tarihte oynanacak?

Fenerbahçe'nin Sevilla ile Avrupa Ligi son 16 turundaki maçları 9 Mart 2023 ve 16 Mart 2023 tarihlerinde oynanacak.

İlk maç İspanya'da oynanacak

İki takım arasındaki ilk maç 9 Mart'ta Ramón Sánchez Pizjuán Stadyumu'nda, ikinci maç ise 16 Mart'ta Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler