Fenerbahçe'nin beIN Sports protestosu bitti mi? İşte son durum...

18.02.2021 - 08:47 | Son Güncellenme: 18.02.2021 - 18:59

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile beIN Sports arasında sorunlar yaşanmıştı. Galatasaray ve Karagümrük maçlarının ardından Fenerbahçe-beIN Sports probleminin bittiği yorumları yapıldı. Peki, yayıncı kuruluş - Fenerbahçe gerilimi gerçekten bitti mi? İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin beIN Sports protestosu bitti mi? İşte son durum...

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'nin yayıncı kuruluş beIN Sports ile arasındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanıyor. "Talebimiz adil ve tarafsız yayıncılık' yazılı tişörtlerle çıktığı için röportajlı sansür edilen oyuncular, Galatasaray ve Karagümrük maçından sonra protesto içerikli giysiler olmadan ekrana çıktı. Yayıncı kuruluş da Fenerbahçeli oyuncuların röportajını sansürlemeden verdi.

Gerilim bitmedi, diyalog kanalı açıldı

Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe ile beIN Sports arasındaki gerilimin bittiği yorumları yapıldı. Ancak bu gerçeği yansıtmıyor. Alınan bilgiye göre daha önce muhatap bulamamaktan şikâyetçi olan Fenerbahçeli yöneticiler ile beIN Sports arasında diyalog kanalı açıldı.

Tepkiler şimdilik askıda

Yayıncı kuruluşta Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanlığı görevine Rashed Al-Marri'nin atanmasından sonra görüşmeler başladı. Sarı-lacivertliler de yayıncı kuruluşa gösterdiği tepkiyi şimdilik askıya aldı. Görüşmeler sonunda bir ilerleme sağlanamazsa yayıncı kuruluşa tepki gösterilmeye devam edecek.

Akredite edilmediler

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mesut Özil'in imza töreninde yayıncı kuruluş ile ilgili sorunların çözülemeyecek olmadığını ve iletişim ile bunların aşılabileceğini söylemişti.

Fenerbahçe ile yayıncı kuruluş geriliminin nedeni

Ersun Yanal tezahüratı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sezon öncesi yayıncı kuruluşun Süper Lig ihalesi ile ilgili ödemelerden rahatsız olduğunu açıkladı. Süper Lig'de Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük'ü 2-1 yendiği maç sırasında sarı-lacivertliler penaltıdan gol yediği sırada efekt sesi olarak ekrana Ersun Yanal tezahüratı verildi

Fenerbahçe, maçlarda tekrarlanan ve gösterilmeyen pozisyonlardan dolayı rahatsızlık yaşadı. Fenerbahçeli yöneticiler buna örnek olarak sarı-lacivertlilerin deplasmanda Antalyaspor'u 2-1 yendiği karşılaşma sırasında Diego Perotti'nin penaltı pozisyonunu gösteriyor. Pozisyonun çok net penaltı olduğunu gösteren görüntü sosyal medyayaya sızdı. Ancak ondan sonra yayıncı kuruluş pozisyonu gösterdi. Aynı şekilde  Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ni 5-1 yendiği karşılaşmada Perotti'ye yapılan penaltının net göründüğü kamera açısı hemen verilmedi. Pozisyon ancak yorumlar yapıldıktan uzun süre sonra yayınlandı.

Küfürlü tezahürat ve 19.05 sinirleri gerdi

Fatih Karagümrük-İttifak Holding Konyaspor maçındaki Fenerbahçe'ye küfürlü tezahüratın ekrana verilmesi ise krizde zirve noktası oldu. Bu konuda yayıncı kuruluşun özür açıklaması da saat 19.05'te yayınlaması da sarı-lacivertli kulüp tarafından kabul görmedi ve kasıtlı bulundu.

Yayıncı kuruluşa gönderme

Bu olayın ardından Fenerbahçe kendi sahasında oynanan karşılaşmalar sırasında reklam panolarında "Rejiye ve yönetmene müdahale istemiyoruz" ve "Be Fair (Adil Ol)" sözleri ile yayıncı kuruluşa göndermede bulundu.

Protesto devam etti, tişörtlerle röportaja gidildi

Bunun yanı sıra sarı-lacivertli takımın futbolcuları "Be Fair" yazılı tişörtler ile maç öncesi ve sonrasındaki flaş röportajlara çıktı ancak bu röportajlar yayıncı kuruluş tarafından sansürlendi.

Fenerbahçe'nin beIN Sports kararı

Fenerbahçe, sansür üzerine yeni bir karar alarak yayıncı kuruluş muhabirlerini whatsapp'taki Fenerbahçe medya grubundan çıkardı. Fenerbahçe'nin antrenman ve sohbet toplantısı olmak üzere kendi organizasyonlarına yayıncı kuruluşun alınmamasına karar verildi. Ayrıca dünya yıldızı Mesut Özil'in imza törenine beIN Sports'un muhabirine akreditasyon verilmedi.

Senin için hazırladığımız haberler