Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde Hangi Turdan Başlayacak? Rangers'a Bağlı

17.05.2022 - 13:31 | Son Güncellenme: 17.05.2022 - 13:51

Rangers FC, yarın akşamki Avrupa Ligi finalinde Eintracht Frankfurt'u yenip şampiyon olursa bu Fenerbahçe'nin de işine yarayacak. Çünkü bu durumda sarı lacivertliler UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2, değil 3. ön elem turundan başlayacak. İşte detaylar

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde Hangi Turdan Başlayacak? Rangers'a Bağlı

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

UEFA Avrupa Ligi finali yarın akşam saat 22.00'de Eintracht Frankfurt ile Rangers FC arasında oynanacak. Sevilla’nın 45 bin kapasiteli Ramón Sánchez-Pizjuán Stadı’ndaki finaldeki iki ekipten Frankfurt son Avrupa kupasını 42 yıl önce elde ederken, Rangers da tam 50 yıldır Avrupa’da bir kupaya hasret. Bu final Türkiye'yi de Avrupa'ya gidecek takımlarımızın pozisyonu açısından yakından ilgilendiriyor.

Final biletleri karaborsada 1000 Euro'ya çıktı

UEFA tarafından her iki kulübün taraftarlarına 10’ar bin bilet ayrılırken kalan biletler, yerel halk, sponsorlar ve UEFA davetlileri için ayrıldı. Seyircilere ayrılan biletler ise karaborsaya düşerken fiyatlar 1000 Euro’ya kadar yükseldi. Her iki takımın taraftarlarının büyük bölümü maça giremeyecekleri halde karşılaşmaya çok büyük ilgi gösteriyor. Çarşamba günü Sevilla’nın cadde ve meydanlarında iki takımın yaklaşık 150 bin taraftarının bulunacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında UEFA Sevilla şehir yönetiminden iki takımın şehirdeki taraftarlarının maçı dev ekranlardan izleyebilmeleri için her birinde 50 bin kişinin yer alabileceği 2 meydan tahsis etti.

Parktaki biletler bile tükendi!

Maça ilgi sadece bununla da kalmıyor. Frankfurt kulübü karşılaşmayı Sevilla’daki Prado de San Sebastian meydanında da taraftarlara göstererek bir eğlence düzenleyecek. Kulüp ayrıca finali, maçlarını oynadığı Deutsche Bank Park’taki dev ekranlardan da yayınlayacak. Bunun için satışa çıkarılan biletlerin tamamı tükendi. Bilet alamayanlar ise stat dışında kurulacak dev ekranlardan maçı izleme şansına sahip olacaklar. Stat dışında da en az 5-6 bin taraftarın olacağı Frankfurt kulübü tarafından açıklandı.

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus Fenerbahçe'ye çalım mı atacak?
Habere Git

Takımlarda önemli eksikler var

Yarın akşamki final mücadelesinde Eintrach Frankfurt’ta savunmanın en önemli ismi Martin Hinteregger sakatlığı nedeniyle yer alamayacak. Hücum oyuncusu Danimarkalı Jesper Lindström’ün durumu ise şüpheli. Rangers’da ise bu sezon 19 gol atan santrfor Alfredo Morelos da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almıyor. Diğer hücumcu 16 gollü Kemar Roofe’nin durumu da maç günü belli olacak.

Fenerbahçe, yarın akşam Rangers’lı

Gelelim finalin bizi ilgilenediren boyutan... Süper Lig’de lig ikinciliği büyük ölçüde kesinleşmiş olan Fenerbahçe, Türkiye’nin geçen sezonu 13. basamakta tamamlaması nedeniyle Şampiyonlar Ligi’ne ikinci eleme turundan katılacak. Ancak bunun bir istisnası var. Eğer Rangers, Avrupa Ligi kupasını kaldırırsa ödül olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına dahil olacak. Onun Şampiyonlar Ligi elemeleri Lig Yolu'nda bıraktığı boşluksa, İskoçya’dan sonra gelen Ukrayna ve Türkiye’nin lig ikincilerinin 3. eleme turuna kaydırılmasıyla doldurulacak. İki takım kaydırılmasının nedeni ise 'Lig Yolu'ndan gruplara 2 takım katılacağından Play-Off turuna 4 takımın kalmasını sağlamak.

Eğer Fenerbahçe, 3. eleme turunu geçemezse yine Şampiyonlar Ligi Lig Yolu statüsü gereği, Avrupa Ligi gruplarından yoluna devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler