Fenerbahçe'den sosyal medyaya global damga

22.01.2021 - 14:57 | Son Güncellenme: 22.01.2021 - 15:58

Fenerbahçe, Türkiye'de sosyal medyayı kullanan bir kitleye sahip. Bu durum, istatistiklere de yansıdı. Öyle ki, İstanbul ekibinin dört farklı branştaki sayfası dünya devleri arasında yer alıyor. Detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'den sosyal medyaya global damga

HABER-AJANSSPOR

Fenerbahçe'nin sosyal medyadaki etkileşimleri ve bu alandaki popülaritesi, rakamlara da yansımış vaziyette.

Deportes&Finanzas'ın verilerine göre, Twitter'da dört farklı kategoride Fenerbahçe'nin adı ilk 5 sırada yer alıyor. 

Futbol takımı dünya genelinde dördüncü

2020 yılında Fenerbahçe'nin futbol hesabı, Barcelona, Liverpool ve Manchester United'ın ardından dördüncü sırada geliyor. Sarı Lacivertliler'in Twitter'daki etkileşimi 74.8 milyon. Bu listenin ilk 10'unda yer alan diğer Türk takımı Galatasaray, 59.9 milyon etkileşim ile 7. sırada bulunuyor. 

Kadın basketbol ve voleybolda zirvenin sahibi

Fenerbahçe'nin voleybol sayfası ile kadın basketbol sayfası, geçen senenin neticesinde, alanlarında en üst sırada yer aldı.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımı, tüm WNBA ekiplerini geride bıraktı. 1.42 milyon etkileşimi bulunan Fenerbahçe Öznur Kablo'yu ikinci sıradan takip eden son WNBA şampiyonu Seattle Storm, 895 bin etkileşim aldı. Üçüncü sıradaki Phoenix Mercury ise, 534 bin etkileşimde kaldı. 

Voleybolda ise Fenerbahçe'nin hem kadınlar hem erkekler sayfası aynı bünyede toplanıyor. Fenerbahçe Voleybol hesabının Twitter'daki etkileşimi 2.91 milyon. Fener'in ezeli rakibi Galatasaray, 824 bin etkileşim ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise Brezilya'dan Sada Cruzeiro'nun etkileşimi ise 355 bin. 

Senin için hazırladığımız haberler