Fenerbahçe’den sonra bir kulüp daha ‘Atatürk’ ismi için harekete geçti

13.09.2023 - 19:59 | Son Güncellenme: 13.09.2023 - 20:12

Fenerbahçe’nin genel kurulda stadyumunun adının Atatürk olması için onay almasının ardından bir hamle de Antalyaspor'dan geldi.

Fenerbahçe’den sonra bir kulüp daha ‘Atatürk’ ismi için harekete geçti

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz hafta sonu genel kurul üyelerinden stadyumunun adının Atatürk olması için onay alması, gündeme yerleşirken bir stadyum için daha benzer bir hamle geldi. Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un maçlarını yaptığı Corendon Airlines Park’ın adının Atatürk ile değiştirilmesi görüşülecek. 

Belediye başkanı duyurdu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalyaspor’un maçlarını yaptığı Corendon Airlines Park’ın adının değiştirilmesi için girişimde bulunacaklarını açıkladı. Başkan Böcek, Corendon Airlines Park’ın adının Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesini cuma günü yapılacak meclis toplantısında görüşüleceğini duyururken, “Bu bir öneri anlamındadır. Bizim yetkimizde değildir ama talebimizi Spor Bakanlığı değerlendirecektir” ifadelerine yer verdi.

2021’de adı değişti

2015 yılında inşası tamamlanan stadyum, 2021 yılına kadar Antalya Stadyumu ismini taşıdı. 2021 yılında Corendon Airlines ile anlaşma yaparak Corendon Airlines Park ismini alan stadyum için 5 yıllık sözleşme yapılırken, 3 yıllık daha anlaşma bulunuyor. 

İlgini Çekebilir
Ajansspor duyurmuştu: eski Fenerbahçeli, Samsunspor’da
Habere Git

Fenerbahçe ile karşılaşacak

Stadyumlarının isminin Atatürk olması için girişimde bulunan iki Süper Lig ekibi bu hafta karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde oynanacak karşılaşma, Pazar günü 17.00’de başlayacak. Zorlu karşılaşma öncesinde Fenerbahçe maç eksiğiyle 9 puanla lider durumda bulunurken, Antalyaspor ise 3 puana sahip.

Senin için hazırladığımız haberler