Fenerbahçe'de Ali Koç, Depremzedeler İçin TFF'ye 50 milyon TL Yardımı Açıkladı

25.05.2023 - 13:47 | Son Güncellenme: 25.05.2023 - 14:14

Fenerbahçe ve TFF, depremzedeler için yapılacak konteyner projesi için imza töreni düzenledi. Törende Mehmet Büyükekşi ve Ali Koç, yardımlar hakkında bilgi verdi.

Fenerbahçe'de Ali Koç, Depremzedeler İçin TFF'ye 50 milyon TL Yardımı Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, deprem bölgelerine yapılacak konteyner bağışının imza töreni için Türkiye Futbol Federasyonuyla imza töreni düzenledi. Ülke olarak 6 Şubat'ta ağır bir felaket yaşadıklarını söyleyen kulüp başkanı Ali Koç,  bu acı dönemi millet olarak el ele, omuz omuza geride bırakmak için hep birlikte çalıştıklarını belirterek inanılmaz bir dayanışma ruhu gösterdiklerini söyledi.

"Derneğimiz, 1000 kişilik çadır kent kurdu"

Fenerbahçe olarak AFAD'a 1300 çadır ulaştırdıklarını aktaran Ali Koç, "Sarı Lacivert Derneğimiz 200 çadırdan oluşan 1000 kişilik çadır kent kurdu. Yönetimimiz, çalışanlarımız, sporcularımız ve teknik ekibimiz ile beraber 3 gün boyunca kapılarımızı kan bağışına açtık. Bu çerçevede 2053 tüp kan bağışı yapıldı. Kızılay'a ve destek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Fenerbahçe'den TFF'ye 50 milyon TL

Hatay'da yapılacak konteyner kent için 550 konteyner bedeli olan 50 milyon TL'yi TFF hesabına yatırdıklarını dile getiren Ali Koç, geri kalan meblağın Hatay ve Kahramanmaraş'ta kurulacak yaşam alanları için kullanılacağını belirtti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin golcüsü Bundesliga yolcusu!
Habere Git

"Futbol sadece futbol değildir"

Konteyner kent için yapılacak yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ile birlikte el ele başlatıldı. Türk futbol ailesinin acılı ve zor bir günde yan yana ve omuz omuza gelip, futbol sadece futbol değildir gündemiyle depremzedelere katkı sağlamaktı.  Değerli kulüp başkanlarımızla bir araya geldik, toplantı yaptık. Ali Başkanımızın da bahsettiği gibi 1000 konteyner yardım konusunda mutabık kaldık. TFF, AFAD'a acil 20 milyon TL bağışta bulundu. Gün geçtikçe depremin ne kadar büyük olduğu, 10 milyon insanı etkilediği ortaya çıkınca 1000 konteynerin yetmeyeceği konusunda mutabık kaldık. 1 Mart'taki 'Omuz Omuza' kampanyasını başlattık."

"Çocuklar için bir halı saha yapacağız"

Çocuklar için aktivite alanlarının yapılacağını belirten Büyükekşi, "Konteyner kenti biz sadece konteynerleri koymak şeklinde düşünmüyoruz. İhalesini yaptık, her yaptığımız kente çocuklar için bir halı saha yapacağız. Ayrıca, hepsinde çocuk oyun parkı olacak. Sosyal olarak gelişmesini sağlayacak diğer bölümler de mutlaka olacak." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler