Tolunay Kafkas: "Fenerbahçe'den de İsmail Yüksek'ten de özür dilerim"

22.10.2023 - 08:06 | Son Güncellenme: 22.10.2023 - 08:13

Ankaragücü ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Tolunay Kafkas'tan Başkent ekibi, Ümit Milli Takım süreci ve İsmail Yüksek açıklaması geldi...

Tolunay Kafkas: "Fenerbahçe'den de İsmail Yüksek'ten de özür dilerim"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig takımı Ankaragücü'nden geçtiğimiz günlerde ayrılan Tolunay Kafkas suskunluğunu bozdu.

Kafkas, Ankaragücü'nden Ümit Milli Takım'a, İsmail Yüksek'ten Halil Dervişoğlu - Marcao olayına birçok konuda konuştu. 

"Renaldo ciddi bir bonservis ücreti kazandırabilir"

Radyospor'da Simay Trafo'nun sunduğu Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Tolunay Kafkas, "Ankaragücü süreci benim adıma çok olumlu geçti, çok iyi bir deneyim yaşadım. Ankaragücü çocukluk aşkımdı orada çalışmak benim için büyük onurdu. Başkanımız Faruk Koca'ya, yönetim kurulumuza ve taraftarımıza çok teşekkür ederim. Renaldo Cephas'ın transferinde başkanımızın danışmanı Emre Yıldız etkili oldu. Renaldo'nun bu ligde ses getireceğine inanıyorum. Renaldo adaptasyon sürecini atlarsa takımına ciddi bir bonservis ücreti kazandırabilir" dedi. 

İlgini Çekebilir
Baltacı: "Bir operasyonun hakeminin sahada olduğunu gördük"
Habere Git

"Kısıtlı imkanlarla iyi işlere imza attık"

Ümit Milli Takım sürecinden de bahseden Kafkas, "A Milli Takımımızdaki oyuncu grubuna güveniyorum. Özellikle milli takımlarda alt yaş kategorilerinde yetkin hocalara ihtiyacımız var. Bizim dönemimizde alt yaş kategorilerinde birçok oyuncu A Milli Takım'a geçti. Bizim dönemimizde çok kısıtlı imkanlarla hocalarımız önemli işlere imza attı" diye konuştu.

"Fenerbahçe'den de İsmail Yüksek'ten de özür dilerim"

İsmail Yüksek'in direkt A Milli Takım'a gitmesiyle ilgili eleştirilere cevap veren Tolunay Kafkas, "Ne yazık ki insanların fanatizm gözlerini kör etmiş, Türk futbolunda organize bir kötülük var. İsmail Yüksek konusunda eleştiriler var. Tümer Metin, Tolunay Kafkas, Dybala ve Kante bunların hiçbir tanesi ne genç ne de Ümit Milli Takım'da oynamış oyuncu değiller. Bu durum buradaki hocaların işlerini kötü yaptığı anlamına gelmez. Ülkemizde oyuncu gelişimi geç olabiliyor. Ben burada bunları söylerken; hata yapmışsam İsmail'den de Fenerbahçe Kulübü'nden özür dilerim. Bizim sürecimizde A Milli Takım'a geçişlerin iyi olduğunu söyleyebilirim. Kulüp taraftarlığı insanlarımızın gözünü kör etmiş, kendimizi anlatmalıyız, düşüncelerimizi söylemeliyiz." şeklinde konuştu.

Koca ve Yıldız'a teşekkür 

"Milli Takım sürecini iyi geçirdiğini kaydeden Kafkas, "Ankaragücü süreci iyi geçti. Faruk Koca benim için başkan değil bir abi oldu, Emre Yıldız benim için bir kardeş gibi. Ankaragücü'nde oyuncu grubumuz çok iyiydi." dedi. 

İlgini Çekebilir
Okan Buruk: "İki şut pozisyonu verdik biri gol oldu"
Habere Git

Halil Dervişoğlu - Marcao olayı

Halil Dervişoğlu - Marcao olayından da söz eden Kafkas, "İngiltere ile maç yapacaktık iptal oldu. Fenerbahçe'de o dönem teknik direktör olarak Erol Bulut vardı, zannetmiyorum onlar İstanbulspor'la maç almışlardı, sonrasında Galatasaray ile görüştük ve hazırlık maçı yaptık. Ben burada konuşurken milli takım konusunda biz diyorum. Halil'e sordum; fiziki temas olmadı ancak Marcao vurmaya kalktı dedi. Sonrasında maçı iptal ettik. Bana, "Bir daha o maçı oynar mısın?" diye sorsan "Hayır" cevabını veririm" açıklamasını yaptı. 

"Edebiyatı seviyorum, şiir okurum"  

Edebiyata karşı ilgili olduğunu dile getiren Tolunay Kafkas, "Ankara Aydınlıkevler Lisesi mezunuyum; şiir okumayı, roman okumayı çok seviyorum. Edebiyata karşı ilgim var. 40 yıldır bu alanla ilgiliyim. Tarih okumayı çok severim. Ben bir bilgi toplayıcısıyım ancak bu alanda bilgin değilim. Tarihi araştırmam İlber Ortaylı olacağım anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler