Fenerbahçe'deki ikinci krize yine Başkan Koç el attı!

25.02.2021 - 11:31 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 12:44

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Galatasaray mağlubiyeti ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir'e elenilmesi ve Göztepe'ye karşı kaybedilen maçtan sonra Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Emre Belözoğlu ve Başkan Ali Koç, Samandıra'da futbolcularla bir görüşme yaptı. Ali Koç, liderin 3 puan gerisinde olduklarını yeniden coşkuyu yakalayacaklarını ifade etti. İşte detayları...

Fenerbahçe'deki ikinci krize yine Başkan Koç el attı!

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Süper Lig'in yeni sezonuna yenilenmiş kadrosuyla, teknik direktör Erol Bulut yönetiminde giren Fenerbahçe geride kalan 26 haftalık bölümde beklenen futbolu ortaya koyamadı. Sarı lacivertliler sezon içindeki ikinci düşüşüne geçti.

Fenerbahçe Süper Lig’de ilk kriz dönemini 8 ile 13. haftalar arasında yaşadı. 6 maçta 4 mağlubiyet alan sarı lacivertlilerde 12. haftada kaybedilen Beşiktaş derbisi sonrasında Başkan Ali Koç işe el atarak Samandıra’da teknik direktör Erol Bulut, sportif direktör Emre Belözoğlu ve oyuncular ile iki gün boyunca görüşmeler yapmıştı. O dönem 46 yaşındaki teknik adamın koltuğu yine sallanmaya başlamıştı.

Fenerbahçe’nin ilk kriz döneminde aldığı skorlar:

Fenerbahçe 0-2 Konyaspor
Gençlerbirliği 1-5 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş
Denizlispor 0-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0-3 Yeni Malatyaspor
Gaziantep F.K. 3-1 Fenerbahçe

Başkan Koç’un Samandıra’daki zirvelerinin ardından Fenerbahçe, Gaziantep Futbol Kulübü’ne deplasmanda 3-1 yenilese de topu rakibe bırakıp sahada alanı daraltan sisteme geçen sarı lacivertliler 9 maçlık yenilmezlik serisi yakalamıştı. Bu seri Galatasaray mağlubiyeti ile son bulmuştu.  

Fenerbahçe’nin yenilmezlik serisi:

Fenerbahçe 4-1 Başakşehir
Kasımpaşa 0-3 Fenerbahçe
Fenerbahçe 2-1 Alanyaspor
Erzurumspor 0-3 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-1 Ankaragücü
Sivasspor 1-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-1 Kayserispor
Fenerbahçe 1-0 Çaykur Rizespor
Hatayspor 1-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe’de 24. Haftada lider çıktığı Galatasaray derbisindeki yenilgi ile işler bir kez daha kötüye gitmeye başladı. Luiz Gustavo ve Dimitris Pelkas’ın sakatlıkları nedeniyle olmadığı dönemde Liderliği Galatasaray’a kaptıran sarı lacivertliler kupada çeyrek finalde Başakşehir’e yenilerek elendi, Süper Lig’de de Göztepe maçını kaybetti. Sadece Fatih Karagümrük karşılaşmasını kazanabildi.

Bu süreçte Fenerbahçe bir kez daha kriz yaşarken eleştirilerin odağındaki isim teknik direktör Erol Bulut oldu. 46 yaşındaki çalıştırıcının sarı lacivertli takımdaki geleceği tartışılmaya başlandı. Fenerbahçe’de yaşanılan zor günlerde Başkan Ali Koç yine devreye girdi. Samandıra’ya giden Başkan Koç sportif direktör Emre Belözoğlu, teknik direktör Erol Bulut ve oyuncular ile ayrı ayrı toplantılar yaptı. Kritik Trabzonspor maçı öncesi futbolculara şampiyonluğa ve Trabzonspor maçını kazanacaklarına inandıklarını ifade eden Ali Koç sahadaki oyun ile ilgili de mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. Başkan Koç takıma da destek çıkmayı ihmal etmedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un gerçekleştirdiği zirveler sezonun en kritik maçı olan Trabzonspor deplasmanında nasıl etki edeceği pazar günü 90 dakika sonunda belli olacak.  

Senin için hazırladığımız haberler