Fenerbahçe’de sürpriz teknik direktör adayı!

16.05.2024 - 18:08 | Son Güncellenme: 16.05.2024 - 18:16

Başkanlık seçimine hazırlanan Fenerbahçe'de İsmail Kartal'la devam edilmemesi bekleniyor. Sarı-Lacivertliler'de sürpriz bir teknik direktör adayı gündeme geldi.

Fenerbahçe’de sürpriz teknik direktör adayı!

Ligin bitmesine iki hafta kala lider Galatasaray’ın 6 puan gerisinde olan Fenerbahçe, önümüzdeki sezona farklı bir teknik adam ile giriş yapmayı planlıyor. Başkan adaylığını açıklayan Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın mevcut teknik direktör İsmail Kartal ile devam etmemesi beklenirken, yeni bir teknik direktör ismi gündeme geldi.

Stefano Pioli'nin menajeriyle temasa geçildi

Sports Digitale’in haberine göre Fenerbahçe, Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli ile bir görüşme gerçekleştirdi. Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, İtalyan teknik adamın temsilcisiyle temasa geçerek şartlarını sordu. Fenerbahçe, tecrübeli çalıştırıcıyı önümüzdeki sezon takımın başına getirmek istiyor.

Milan’ın hasretine son verdi

Milano‘nun Kırmızı-Siyahlı ekibinin başındaki görevine 2019’un sonunda başlayan Pioli, 2022 yılında Serie A‘da 11 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Milan’ı şampiyon yaptı. Bu kupa, İtalyan teknik adamın kariyerindeki tek kupa olarak yerini aldı. 

İlgini Çekebilir
Alex de Souza'nın ilk transferi Hull City'den! Türk oyuncu için temaslar başladı...
Habere Git

İtalya dışına çıkmadı

58 yaşındaki teknik direktör, 13 farklı takım çalıştırsa da teknik direktörlük kariyerinde İtalya dışına hiç çıkmadı. Pioli, Salernitana, Modena, Parma, Grosseto, Piacenza, Sassuolo, Chievo Verona, Palermo, Bologna, Lazio, Inter, Fiorentina ve Milan'da görev yaptı.

Milan performansı

Pioli, Milan ile 238 maçta 132 galibiyet alırken 55 beraberlik ve 51 mağlubiyet aldı. Milan ile yakaladığı 1.90 maç başına puan ortalaması İtalyan teknik adamın bir Serie A takımı ile yakaladığı en yüksek puan ortalaması oldu. Deneyimli teknik adamın Milano ekibiyle 2025’in Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler