Fenerbahçe'de sakatlık raporu! Bulut'un zor kararı...

02.12.2020 - 15:21 | Son Güncellenme: 02.12.2020 - 15:30

Galatasaray ve Beşiktaş ile şampiyonluk yarışında olan Fenerbahçe, Denizlispor ile oynayacağı maça kilitlendi. Fenerbahçe'de sakat futbolcuların son durumu belli oldu. Fenerbahçe'de Samatta, Lemos, Perotti, Kemal Ademi ne durumda? İşte sakatlık raporu...

Fenerbahçe'de sakatlık raporu! Bulut'un zor kararı...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Yeni sezona 18 transfer yaparak giren ve ilk 10 haftada 6 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet alan Fenerbahçe’de ortaya konan futbol beklentilerin altında kaldı. Sarı lacivertlilerde teknik direktör Erol Bulut Yukatel Denizlispor deplasmanından başlamak üzere cezalı, sakat ve formsuz oyuncuların yerine verim alabileceği oyunculara kadroda yer vermeye hazırlanıyor.

Erol Bulut toplantılar yapacak

Takımın durumundan memnun olmayan ve yanlışları tespit eden 45 yaşındaki teknik adam sorunları hem antrenmanlarda hem de oyuncuları yapacağı toplantılarda hataları anlatarak çözmeye çalışacak.

Sakatlıklar, alternatifleri azaltıyor

Sarı lacivertlilerde milli aradan bu yana arka arkaya gelen sakatlıklar da can sıkıyor. Geniş kadro kurulmasına karşın oyuncuların sakatlanması Bulut’un alternatiflerini azaltıyor.

Kimler iyileşti, kimler sakatlandı?

Gökhan Gönül ve Tolga Ciğerci iyileşirken, Nazım Sangare ve Harun Tekin de tedavileri tamamlanarak bireysel çalışmalara başladı. Mbwana Samatta, Mauricio Lemos, Diego Perotti ve Kemal Ademi sakatlanan oyuncular oldu.

Futbolcuların sakatlığı ne?

Samatta: Sol diz iç yan bağlarda esneme ve eklem kapsülünde zorlanma

Lemos: Ayak bileği bağlarında kısmi yırtık, Kemik ödemi, ezilme ve kanama

Perotti: Zarlarda ve kaslarda yırtık, eklem kapsülünde zedelenme

Kemal Ademi: İkinci derece yırtık

Sahalara ne zaman dönecekler?

Sakat olan dört oyuncudan en erken dönmesi beklenen Samatta ve Lemos olacak. İki futbolcunun da 2-3 hafta içinde takıma dönmesi bekleniyor. Perotti ve Kemal Ademi’nin sakatlık süresi daha uzun sürecek. Oyuncuların sakatlık dönemini atlatmasında fiziki yapıları da etki edecek.

Tolga Ciğerci, Sangare ve Harun'da son durum...

Sakatlığını atlatarak takımla çalışmalara başlayan Tolga Ciğerci Denizlispor deplasmanı kadrosunda yer alabilecek. Nazım Sangare ve Harun Tekin’in takımdaki yerlerini alamayacak.

Senin için hazırladığımız haberler