"Fenerbahçe'de oynamak onurdur"

17.02.2020 - 19:56 | Son Güncellenme: 17.02.2020 - 17:02

Ankaragücü forması giyen Portekizli sol bek oyuncusu Tiago Pinto, geleceği hakkında konuştu. Fenerbahçe'ye mi transfer olacak? 2-1'lik galibiyet için ne düşünüyor? Tüm sorular bu röportajda yanıt buldu.

"Fenerbahçe'de oynamak onurdur"

Ankaragücü’nün Portekizli sol bek oyuncusu Tiago Pinto, Fenerbahçe maçı, ligdeki hedefleri ve kariyer planıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Pinto, Fenerbahçe’ye transfer olup olmayacağı yönündeki soruya da yanıt verdi. Pinto, Fenerbahçe’ye mi gidecek? Transfer için ne düşünüyor? Tüm sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Tiago Pinto’nun açıklamaları şu şekilde:

Tiago Pinto: “Fenerbahçe’yi iyi etüt ettik”

Ne çok zor, ne de çok kolay bir maç oldu. Süper Lig’de zaten bütün maçlar zordur. Biz Fenerbahçe’yi iyi tanıyorduk. Rakibimizi iyi etüt ettik. Bu doğrultuda oynadık. Kazanmayı hak ettik. Maç içinde belli anlarda şanslıydık. Maç öncesi kazanabileceğimizi düşünüyorduk. Galip gelmeyi hak eden taraf olduk ve bundan ötürü de çok mutluyuz.

Tiago Pinto: “Benim performansım değil, takımın kazanması önemli”

Elbette ben maksimum performansı vermeye çalışıyorum. Bazen sol bek, bazen önde oynuyorum. Mesela 10 numara pozisyonunda da oynuyorum. Ben elimden geleni yapıyorum. Benim performansımdan daha önemli olan takımımızın 3 puan alması. Fenerbahçe maçında galip gelmemizi daha fazla önemsiyorum.

Tiago Pinto: ”Fenerbahçe’de oynamak isterim”

Ben her zaman kendime güveniyorum. Bir kaliteye sahibim. Kendime inanarak ve duygularla oynuyorum. Elbette Fenerbahçe’de oynamak isterim. Orada oynamak bir onurdur. Burası tartışılmaz. Ben nerede olursa olsun, kalitesini ortaya koymaya çalışan ve kendine güvenen bir oyuncuyum. Her yerde oynayabilecek bir oyuncuyum. Ancak; şu anda geleceği düşünmüyorum. Takımı ligde tutmak en önemlisidir.

Pinto’dan ırkçılığa flaş yanıt: ”İnanamıyorum”

Marega’ya yapılan çok üzücü. Televizyonda bu haberi görünce çok üzüldüm. İnsanların rengiyle ilgilenen kişilerin olmasına inanamıyorum. En önemli olan şey insani değerlere saygı duymak. Marega’nın çok güçlü bir oyuncu olduğunu biliyorum. Bu süreçten çıkacaktır. Takımına faydalı bir oyuncu. Yeniden eski performansını sergileyecektir. Irkçılığa karşı mücadele etmeliyiz. Bu tür yaklaşımların ortadan kalkması lazım. Sağduyulu herkes onun yanında olacaktır.

Pinto, bu sezon Ankaragücü'nde neler yaptı?

32 yaşındaki futbolcu, bu sezon Ankaragücü’nde 20 maçta 1750 dakika süre aldı ve 3 asiste imza attı. 6 kez sarı kart gören futbolcu, Fenerbahçe’ye karşı da 90 dakika oynamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler