Fenerbahçe'de neler oldu? Önemli değişiklikler...

09.05.2019 - 17:33 | Son Güncellenme: 09.05.2019 - 14:37

Bu sezon beklentilerin altında kalan Fenerbahçe, gelecek sezon aynı senaryonun tekrar etmemesi adına bir takım adımlar attı. Bunları idari önlemler olarak değerlendirebiliriz.

Herkesin bildiği gibi futbol takımı adına ortaya çıkan sonucun bir numaralı müsebbibi sportif direktör Damien Comolli olarak gösterildi. Takımı büyük ölçüde o kurdu. Cocu ve ekibini getirdi; sonraki teknik direktör değişikliğinde de görüşmede yer aldı.

COMOLLI SADECE DANIŞMAN OLACAK

Bundan böyle Comolli hiçbir görüşmede yer almayacak. Ama kulüpten de gönderilmiyor. Sadece danışman görevi yapacak. Transfer konusunda fikrini beyan edecek. Tespit ettiği oyuncuları teknik heyete bildirecek. Transfer görüşmesi yapamayacak. Yani belirleyici hiçbir operasyonun içerisinde yer almayacak. Görüşme ve transfer yetkileri elinden alındı. 

TRANSFERLER TEKNİK HEYETE BIRAKILIYOR. TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ (?)

Ersun Yanal'ın görevine devam edeceğinin garantisi yok. Kalan üç hafta ve sonrasındaki gelişmelere bakılacak. Kesin olan şu ki bundan böyle transferde mevcut ya da yeni gelecek teknik heyetin talepleri belirleyici olacak. Gelecek sezon bir başka teknik direktör de olabilir, Ersun Yanal'la devam da edilebilir. Eşit oranda iki olasılık.  Tüm transferler teknik heyetin talepleri belirleyecek.

SKRTEL KALACAK MI?

Fenerbahçe, Martin Skrtel'in kalmasını çok istiyor. Bu koşullarda onun seviyesinde bir stoper bulunamayacağı düşünülüyor. Fakat soru şu ki, Skrtel, 1 sezonluk sözleşme yapıp, sonraki sezon yeni bir değerlendirme yapmak istiyor. Fenerbahçe iki sezonluk sözleşme yapıp, bir sonraki sezon sözleşme sorunu yaşamak istemiyor. Bana göre orta yol bulunur; anlaşma sağlanır.

KALECİ?

Fenerbahçe bir yeni kaleci alabilir. Volkan Demirel yurtdışına gider ya da futbolu bırakır. Son olarak yaptığı açıklama ve aldığı ceza bu olasılığı güçlendiriyor. Harun Tekin iyi kaleci, fakat çizgi kalecisi hüviyetinden kurtulamayacağı eleştirisi var. Berke için çok ama çok erken... Dolayısıyla daha özellikli bir kaleci arayışı var.

M.Özgür SANCAR

Senin için hazırladığımız haberler