Fenerbahçe'de geri dönüşlerin senesi

10.08.2020 - 14:25 | Son Güncellenme: 10.08.2020 - 14:33

Fenerbahçe son dakika haberleri... Geçtiğimiz iki sezonda şampiyonluğa ulaşamayan Fenerbahçe yeni sezona güçlü kadro ile girmek için adımlarını atıyor. Sarı lacivertliler kulübü iyi bilen eski isimleri yeniden takıma kazandırdı.

Fenerbahçe'de geri dönüşlerin senesi

Barış ŞEHİRLİOĞLU - DETAY HABER

Fenerbahçe'de Erol Bulut futbolcu olarak ayrıldığı takıma bu kez teknik direktör göreviyle 25 yıl sonra geri döndü. 45 yaşındaki futbol adamı Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 1996 yılında fark yaratmıştı.

Bulut, futbolculuk döneminde yıldız konumunda olmasa da görev adamı olarak nitelendiriliyordu. Teknik adamlıkta kendini sürekli geliştiren ve başarıyı isteyen bir yapıya sahip olması sarı lacivertli kulübün hocası olmasını sağladı.

Erol Bulut'un Fenerbahçe'de 1995-2000 yıllarında futbolcu olarak performansı

Oynadığı maç sayısı Attığı gol sayısı Yaptığı asist sayısı

136                               11                              18

Bulut'tan sonra yardımcı antrenör göreviyle 12 yıl sonra Mehmet Yozgatlı da yeni dönemde yer alan isimler arasında bulunuyor. Mehmet Yozgatlı, Fenerbahçe'deki futbolculuk döneminde 2003-2007 yılları arasında forma giydi.

Mehmet Yozgatlı'nın Fenerbahçe istatistikleri

Oynadığı maç sayısı Attığı gol sayısı Yaptığı asist sayısı

116                                   17                           21

Elbetteki önemli isimlerin başında Gökhan Gönül ve Caner Erkin geliyor. Sarı lacivertlilerde eski başkan Aziz Yıldırım döneminde sözleşmesi bittikten sonra iki isim de Beşiktaş ile anlaşmıştı. Fenerbahçe açısından üzücü bir veda olurken yerleri geçen zamanda doldurulamamıştı. Sportif direktörlüğe Emre Belözoğlu'nun geçmesi ile birlikte 4 yıl sonra Gökhan ve Caner yeniden takıma kazandırıldı.

Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in Fenerbahçe performansları

Oyuncu adı          Oynadığı yıllar         Oynadığı maç sayısı        Attığı Gol sayısı           Yaptığı asist
Gökhan Gönül         2007-2016                  339                                      12                               52
Caner Erkin             2010-2016                  213                                       16                               48

Fenerbahçe'de geri dönen isimler sadece bunlarla sınırlı değil. Sarı lacivertlilerde geçtiğimiz sezon başında Emre Belözoğlu ve pandemi döneminde ise Mehmet Aurelio yardımcı antrenör göreviyle geri dönmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler