Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım sürprizi! Genel Kurul'da konuşacak...

20.06.2021 - 12:38 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 14:49

Fenerbahçe'de Olağan Seçimli Genel Kurul'a 4 gün kaldı. Sarı lacivertlilerde başkan Ali Koç tekrardan aday olurken; Genel Kurul'da eski başkan Aziz Yıldırım da konuşma yapacak. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım sürprizi! Genel Kurul'da konuşacak...

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe'de Olağan Seçimli Genel Kurul'a 4 gün kaldı. Sarı lacivertlilerde mevcut başkanı Ali Koç seçimde yeniden aday olurken karşısında ise yeterli imzayı toplaması halinde Eyüp Yeşilyurt rakip olacak. 3 Haziran 2018’de Fenerbahçe’de yapılan seçimlerde Ali Koç eski başkan Aziz Yıldırım’a karşı rekor katılımın olduğu kongrede 16 bin 092 oy alarak başkan olmuştu. 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemi sona ermişti.

Sarı lacivertlilerin tüzüğüne göre kongre iki gün sürüyor. 25/26 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerin ilk günün gündeminde; yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması, yönetim kurulunun ibrasının üyelere sunulması, denetim kurulunun ibrasının oylanması, Türkiye Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmanın detayları hakkında üyelere bilgi verilmesi, kadın futbol şubesinin açılması konusunun görüşülmesi ve bazı konularda yetki istenmesi yer alıyor. 

Aziz Yıldırım da konuşacak

Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın kongreye gelerek bir konuşma yapacağı da gelen haberler arasında. Yıldırım'ın özellikle kendi dönemine ait mali konularla ilgili açıklamalarda bulunacağı öğrenildi.

İkinci gün ise üyeler sandık başına giderek oylarını kullanıyor. Sandıklar kapandıktan sonra oy sayım işlemine geçiliyor. Oylar sayıldıktan sonra divan başkanlığına sonuçlar iletiliyor. Divan Başkanı da seçimin galibini resmi olarak açıklıyor.

Yeni listede kimler olacak?

Yeniden aday olan mevcut başkan Ali Koç yola yeni isimler ile devam edecek. Şu anki yönetimden Selahattin Baki, Simla Türker Bayazıt, Metin Sipahioğlu, Sertaç Komsuoğlu’nun yeni yönetim kurulu listesinde de yer alması bekleniyor. Koç’un yeni listesi için Raif Dinçkök, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Ruşen Çetin’in isimleri kulislerde konuşuluyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 34 bin 750 üyesi bulunuyor. Oy kullanma hakkına sahip olan üye sayısı 28 bin 548. 2018 Haziran ayında yapılan Genel Kurulda ise, üye sayısı 29 bin 528 iken, oy kullanma hakkına sahip kongre üyesi 25 bin 857’ydi.

Senin için hazırladığımız haberler