Resmen Açıklandı! Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörü İsmail Kartal Oldu

28.06.2023 - 19:36 | Son Güncellenme: 29.06.2023 - 00:50

Jorge Jesus ile yollarını ayıran Fenerbahçe, İsmail Kartal ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Kulüp, Kartal ile kontrat imzaladığını resmen açıkladı.

Resmen Açıklandı! Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörü İsmail Kartal Oldu

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, gelecek sezon hazırlıklarına başladı. Hocası Jorge Jesus ile yollarını ayıran Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz sezon başında yerini Jesus'a bırakan İsmail Kartal ile tekrar anlaşma sağladı.

İsmail Kartal resmen açıklandı

Fenerbahçe, İsmail Kartal ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. Sarı-Lacivertliler'in yaptığı açıklamada Kartal ile sözleşme imzalandığı duyuruldu.K

1 yıllık sözleşme

Ali Koç yönetiminin İsmail Kartal ile yaptığı anlaşmada imzalanan sözleşmenin süresi de belli oldu. Kulüpten yapılan açıklamaya göre İsmail Kartal, 2023/24 sezonu olmak üzere 1 yıllık kontrata imza attı.

İlgini Çekebilir
İşte Kartal'ın Fenerbahçe'den alacağı ücret
Habere Git

"İsmail Kartal ile bir yıllık anlaşmaya varılmıştır"

Fenerbahçe'nin yayınladığı duyuruda, "Fenerbahçemize hem futbolcu hem de teknik direktör olarak hizmet eden ve en zor dönemlerde camiamızın bir neferi olarak hiçbir sorumluluktan kaçınmayan İsmail Kartal Hocamız ile 2023-2024 sezonu için bir yıllık anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında ise "İsmail Kartal, Fenerbahçe kariyerini bu sezon yarışacağımız tüm kulvarlarda kupalar kazanarak taçlandırmak için, yeniden Çubuklu'nun başına geçiyor. Yuvana hoşgeldin Fenerbahçe'nin neferi" ifadeleri kullanıldı.

"Her şeyimi vermeye hazır bir insanım"

Fenerbahçe'nin paylaştığı videoda ise tecrübeli teknik adamın, "Ben hayatımın büyük bir bölümünü bu camianın tribünlerden gelen bir evladı olarak futbolculuk hayatımda da antrenörlük hayatımda da hiçbir şey düşünmeden bu camiaya gönül veren, kalpten yürekten inanarak severek isteyerek her şeyimi vermeye hazır bir insanım" sözleri yer aldı.

Fenerbahçe'de 3. İsmail Kartal dönemi

İsmail Kartal, Sarı-Lacivertliler'de 3. dönemine başladı. Antrenörlük kariyerine 1996/97 sezonunda Fenerbahçe Gençlik Gelişim Koordinatörlüğü ile başlayan Kartal, ilk olarak 2014/15 sezonda teknik direktörlüğe getirilmişti. 1 yıl görevde kalan İsmail Kartal, çıktığı 46 maçta 30 galibiyet, 10 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Çaykur Rizespor deplasmanından dönerken otobüsü kurşunlanan Fenerbahçe'de o dönem görevde İsmail Kartal bulunuyordu.

İsmail Kartal, Fenerbahçe'deki ikinci dönemine ise 2021/22 sezonunun ikinci yarısında başladı. Sezon sonuna kadar takımı devralan Kartal, kötü giden Sarı-Lacivertliler'i çıkışa geçirdi. 21 maçta 12 galibiyet elde eden tecrübeli çalıştırıcı, 5 beraberlik ve 4 mağlbubiyet aldı. Fenerbahçe sezonu ikinci sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler