Fenerbahçe'den UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sevilla Maçı Sonrası Taraftar Açıklaması

10.03.2023 - 18:15 | Son Güncellenme: 10.03.2023 - 18:24

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sevilla karşılaşmasında polis müdahalesine maruz kalan taraftarları için geçmiş olsun mesajı yayınladı. İşte detaylar

Fenerbahçe'den UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sevilla Maçı Sonrası Taraftar Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Kulübü, Sevilla ile dün oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında İspanyol polisinin sarı-lacivertli taraftarlara yönelik şiddet eyleminin takipçisi olacaklarını açıkladı.

"Polislerin kabul edilemez tutumunu takip ettik"

Kulüpten yapılan açıklamada, "İspanya'nın Sevilla kentindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu'nda bulunan taraftarlarımıza İspanyol polislerin kabul edilemez tutum ve olumsuz yaklaşımlarını takip ettik. Öncelikle bu süreçte sebepsiz şekilde saldırıya maruz kalan tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

"Gerekli adımları atmıştır"

İlgili yerlere şikayet dilekçelerinin gönderileceğine yer verilen açıklamada, "Sürecin ilk anından itibaren konuyu takip eden, yaşananlara hassasiyetle yaklaşan Türkiye Cumhuriyeti Madrid Büyükelçiliği ile de görüşen kulübümüz; ilgili yerlere resmi şikayet dilekçelerinin gönderilmesi için gerekli adımları atmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konuyu Madrid Büyükelçiliği'miz üzerinden takipte olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadelerine yer verildi.

İlgini Çekebilir
Fener turu zora soktu
Habere Git

Ne olmuştu?

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında İspanya'nın Sevilla takımına konuk olan Fenerbahçe'de taraftarlar tribünde zor anlar yaşadı. İspanyol polisi tarafından saldırıya uğrayan sarı-lacivertlilerin o anları sosyal medyada gündem oldu.

Taraftarın yüzüne copla vurdular

Fenerbahçeli taraftarlara ayrılan bölümde takımını destekleyen sarı-lacivertli taraftarlar büyük bir şok yaşadı. Polis tarafından çıktığı demir üstünden indirilen bir taraftar ne olduğunu anlamadan şiddet gördü. Yüzüne copla vurulan taraftara diğer polisler de saldırdı.

Gündem oldu

Yaşanan bu olayın ardından Fenerbahçeli taraftarlar polise tepki gösterdi. İspanyol polisi geri adım atmayarak kendisine itiraz eden taraftarlara cop göstererek tehditte bulundu. Bu skandal anlar sosyal medyanın gündemine oturdu.

Senin için hazırladığımız haberler