Fenerbahçe ve Efes'in, Beşiktaşlı savaşı

30.06.2021 - 17:42 | Son Güncellenme: 30.06.2021 - 19:15

Transfer... Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, Beşiktaş Cyperx'in genç yıldızı Şehmus Hazer için savaşıyor. Siyah beyazlılar 1 milyon dolar istiyor.

Fenerbahçe ve Efes'in, Beşiktaşlı savaşı

AJANSSPOR-HABER

Geçen sezon genç bir kadroyla Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde play-off oynayan Beşiktaş Cyperx oyuncularına büyük ilgi var. Takımın genç yıldızı Alperen Şengün, NBA draft'ında bu yıl şansını deneyecek. Bir diğer başarılı oyuncu Şehmus Hazer için de Euroleague'de de oynayan Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes kapışıyor. Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre, iki kulüp de 22 yaşındaki skorer guard için büyük bir rekabet içinde.

Beşiktaş, 1 milyon dolardan inmiyor

Fenerbahçe Beko, 1.90'lık oyuncu için Beşiktaş'a 600 bin dolar bonservis bedeli teklif ederken, Anadolu Efes 700 bin dolar önerdi. Beşitaş ise 1 milyon dolardan aşağı inmeye niyetli değil. Ancak siyah beyazlı yönetim her iki kulübe ikinci bir seçenek de sundu: Şehmus'a karşılık, 900 bin dolar ve bir oyuncu...

Şehmus'un gönlü Fenerbahçe'de

Beşiktaş, istediği koşullar oluşmazsa Şehmus Hazer'i elden çıkartmayı düşünümyor. Diğer yandan iki kulübün de Beşiktaş'ın şartlarını kabul etmesi halinde hangi takımın seçileceğinde oyuncunun tercihi belirleyici olacak. Şehmus ise, gitmesi halinde Fenerbahçe Beko'da oynamak istiyor.

173 maç, 20 dakika süre

Kariyerinde bugüne kadar 173 maça çıkan Şehmus Hazer, 20.53 dakika süre aldı.  İki sayılıkta yüzde 50.3 ortalaması tutturan oyuncunun, üç sayı ortalamasıysa 26.1.. Hazer, 0,98 hücum ribaundu ortalamasına karşın 1.52 savunma ribaundu ortalamısına ulaştı.

Beşiktaş büyük sürpriz yaptı

Geçen sezon yeniden yapılanmaya giderek, genç ve yerli ağırlıklı bir kadroyla yola çıkan Beşiktaş'a kimse şans tanımıyordu. Takımın Bıyıktay yönetiminde lige üst üste yenilgilerle başlaması da bu savları güçlendirdi. Ancak sportif direktör Ahmet Kandemir'in saha kenarına inmesiyle Kara Kartallar parkede de uçuşa geçti.

Önce play-off bileti alan Beşiktaş, Tofaş'ı da eleyerek, yarı finale çıktı. Ama bu seride güçlü rakibi Anadolu Efes'e karşı direnemedi.

Senin için hazırladığımız haberler