Fenerbahçe, Marsilya'dan Isaak Toure'yi Transfer Etmek İstiyor

22.12.2022 - 08:25 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 08:40

Transfer haberleri... Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, Fransa Ligi'nde Olimpik Marsilya forması giyen Isaak Toure'yi kadrosuna katmak istiyor. Detaylar.

Fenerbahçe, Marsilya'dan Isaak Toure'yi Transfer Etmek İstiyor

2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e verilen arada dört hazırlık maçı oynayan ve hepsini kazanan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası beşinci turunda da İstanbulspor'u 3-1 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

İç transferde yıldız oyuncu Altay Bayındır ve İsmail Yüksek ile sözleşme yenilemek isteyen sarı-lacivertli yönetim, İsmail Yüksek'e yıllık 10 milyon TL teklif etmişti. Oyuncu cephesi ise Fenerbahçe ile yeniden anlaşmayı arzularken, ücretin sabit kalmadan yıllar içinde artmasını talep etmişti.

Leverkusen, İsmail Yüksek'in peşinde

Bilindiği üzere, bu sezon gösterdiği başarılı performansla A Milli Takım'a kadar yükselen 23 yaşındaki orta saha oyuncusuna Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'in talip olduğu iddia edilmişti.

İlgini Çekebilir
Fener geri dönemedi! Avrupa'da ilk yenilgi
Habere Git

İsmail Yüksek'i uzun bir süredir takip eden Alman devinin, 5-6 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle sarı-lacivertlilerin kapısını çalmaya hazırlandığı belirtildi.

Ocak ayında savunmasını güçlendirmek için de çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Adana Demirspor forması giyen Samet Akaydın ile prensip anlaşmasına varmıştı. 

Fanatik'te yer alan habere göre; Sarı-Lacivertliler, TFF’nin 21 yaş altı yabancılar için belirlediği 3 oyunculuk kontenjanı ocak ayında kullanmayı planlıyor.

İlgini Çekebilir
Fırtına, derbi öncesi gövde gösterisi yaptı!
Habere Git

Fenerbahçe, Isaak Toure ile ilgileniyor

Fransız basınına göre Fenerbahçe’nin hedefinde, Marsilya’nın 19 yaşındaki stoperi Isaak Toure var. Fildişi asıllı Fransız oyuncu için Sarı-Lacivertliler’in satın alma opsiyonuyla kiralama teklifinde bulunduğu belirtildi. Marsilya, genç yıldızı kiralamaya sıcak baksa da opsiyon konusunda çekimser. Tarafların bu konu üzerinde de anlaşma sağlaması halinde, Toure’nin sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe forması giyeceği iddia edildi.

Toure hem stoper hem sol bek

Isaak Toure, Fransız futbolunun oyuncu fabrikalarından Le Havre altyapısından yetişti. Marsilya, 19 yaşındaki stoper için sezon başında 5.5 milyon Euro bonservis ödedi. Ancak teknik direktör Tudor, genç futbolcuya bu sezon fazla şans vermedi. Toure, ligde sadece 5 maçta 65 dakika süre alabildi. 19 yaşındaki stoper, 2.06 m.’lik boyuyla dikkat çekiyor. Isaak Toure, uzun boyuna rağmen son derece atletik. Solak olan genç yetenek, sol bek olarak da görev yapabiliyor.

Fransa U19’da oynuyor

Başaılı oyuncu, Fransa U19 Milli Takımı’nın formasını giyiyor. Toure, geçtiğimiz yaz düzenlenen U19 Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale çıkan Fransa’nın savunmadaki en önemli isimlerinden biriydi.

İlgini Çekebilir
Kartal'ı ipten Tosun Paşa aldı
Habere Git

19 yaşındaki stoper, U19 Milli Takımı’nda, Angers’li Ousmane Camara’nın ardından ikinci kaptan konumunda. Isaak Toure’nin menajerlik şirketi olan ND Management, aynı zamanda bir dönem Sarı-Lacivertli formayı giyen Yassine Benzia ve Simone Falette’in temsilciliğini de yapıyor.

Fenerbahçe, Trabzonspor'la karşılaşacak

Öte yandan, Fenerbahçe Süper Lig'in 15. haftasında 24 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Maçı beIN Sports HD 1 naklen yayınlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler