"Fenerbahçe, teknik direktör olarak beni istedi"

11.11.2020 - 18:46 | Son Güncellenme: 11.11.2020 - 18:58

Son olarak TFF 1. Lig ekiplerinden Altay'ı çalıştıran Yalçın Koşukavak, Fenerbahçe'nin kendisi teknik direktör olarak istediğini söyledi. Koşukavak, Galatasaray'da forma giyen kaleci Okan Kocuk hakkında da açıklamalarda bulundu. Peki Koşukavak, Fenerbahçe ve Okan Kocuk hakkında neler söyledi? İşte detaylar...

"Fenerbahçe, teknik direktör olarak beni istedi"

Altay'da çalıştığı dönemde Fenerbahçe'nin talip olduğu teknik direktör Yalçın Koşukavak, "Süper Lig'den yana bir beklentim var. TFF 1. Lig'den çok teklif aldım; ama Süper Lig'i düşünüyorum" dedi. 

"Fenerbahçe benimle ilgilendi"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Koşukavak, Fenerbahçe'den teklif aldığını belirterek, "Geçen Mart ayında, Fenerbahçe benimle ilgilendi. Birkaç görüşme olduktan sonra, kulüpler düzeyinde bir görüşme oldu. Daha sonra Fenerbahçe resmî sitesinden bir açıklama yaptı.  Altay'da bir ivme kazandık. Camia çok heyecanlandı. Bu nedenle Altay'da yönetim Fenerbahçe ile konuşarak, 'Bizden yetişmiş bir teknik direktörün Fenerbahçe'nin başına geçmesi bizim için gurur verici; ama bizim play-off hedeflerimiz var. Bu nedenle sezon sonuna kadar hocamız ile devam etmek istiyoruz. Sezon sonu kendisiyle görüşebilirsiniz' şeklinde konuştu. 

"Fenerbahçe yönetimi bunlardan etkilenmiş olabilir"

Fenerbahçe'nin gündemine gelmenin kendisi için gurur verici olduğunu söyleyen Koşukavak, "Bu iş sezon sonuna bırakılırsa her iki camia için daha uygun olacağı düşünüldü. Fenerbahçe başkanı Ali Koç da bu karara saygı duyduğunu belirtti. O dönemde sürekli Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün kim olacağı konuşuldu. Dolayısıyla ismimiz çok yıprandı. Malzeme bulamayınca, benimle ilgili hiçbir bilgisi olmayanlar yorum yaptı. Fenerbahçe'ye olur mu olmaz mı gibi sorular ortaya attılar. Bilemiyorum ama Fenerbahçe yönetimi bunlardan etkilenmiş olabilir. Daha sonra beni Fenerbahçe'de bir başka pozisyon için düşündü. Profesyonel takımla altyapı arasındaki koordinasyonu sağlayıp, A takımda olmam şeklinde bir teklifti. Ama ben bu tür pozisyonda olmayı arzu etmedim. Sonrasında karar verdiler. Erol Bulut göreve geldi. Yine de Fenerbahçe'nin gündemine gelmek benim için gurur verici " ifadelerini kullandı. 

"Bursaspor, Okan'ı Bandırmaspor'a kiralık verdi"

İstanbulspor'u çalıştırdığı dönemden öğrencisi olan Galatasaray'ın kalecisi Okan Kocuk'un çok başarılı olduğunu ifade eden Koşukavak, "Okan'ın İstanbulspor'a transferinin çok ilginç bir hikâyesi var. Bursaspor, Okan'ı Bandırmaspor'a kiralık verdi. Bandırmaspor küme düşüyor, ligin en çok gol yiyen takımı. İstanbulspor başkanı Ecmel Sarıalioğlu, bana 'Hocam çok gol yemiş bir kaleciyi alıyoruz'

"Galatasaray ve Muslera'dan sonra kaleye geçmek kolay değil"

Bursaspor'dan tüm haklarıyla alma şansımız olduğu hâlde, kiralık olarak aldık. Ama 3 ay sonra Okan A Milli Takım'a çağrıldı. Okan, atletik özellikleriyle de çok önemli bir kaleci. Ama burası Galatasaray ve Muslera'dan sonra kaleye geçmek kolay değil. Takımda iyi sonuçlar olmayınca, bir özgüven sorunu yaşadı. Ama şu anda özgüvenini sağladı. Zaman zaman kendisiyle konuşuyorum. Çok daha iyi hissettiğini söylüyor" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler