"Fenerbahçe takım olabilse, Muriç daha fazla gol atardı"

10.07.2020 - 10:38 | Son Güncellenme: 10.07.2020 - 10:42

Teknik direktör Erkan Sözeri, Türk futbolunun gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başakşehir şampiyonluk yolunda hata yapar mı? Galatasaray ve Trabzonspor'daki düşüşü neye bağlıyor? Sözeri'den Vedat Muriç ve Sehic sözleri...

"Fenerbahçe takım olabilse, Muriç daha fazla gol atardı"

Son olarak TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u çalıştıran teknik direktör Erkan Sözeri, futbolun gündemini değerlendirdi. Başakşehir, şampiyonluk yolunda hata yapar mı? Trabzonspor neden düşüşe geçti? Galatasaray’daki çöküşü neye bağlıyor? Sehic, Beşiktaş’a transfer olursa beklentileri karşılar mı? Sözeri, tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Erkan Sözeri’nin açıklamaları şu şekilde:

Erkan Sözeri: "Öne geçince az gol yemek sizi hedefe götürür"

-Şampiyonluk yarışı için neler söylersiniz? Başakşehir’e artık şampiyon gözüyle bakılıyor. Aynı fikirde misiniz?

Başakşehir çok ciddi avantaja sahip. Ankaragücü ve Antalyaspor maçları çok kritikti. Ben Başakşehir’in çok büyük hata yapmaması halinde şampiyon olacağını düşünüyorum. Trabzonspor pandemi sonrası sıkıntılar yaşadı. Öne geçtiği maçları berabere ya da yenilgiyle tamamlıyorlar. Takım savunmasını ön plana çıkarınca takımı geriye çekti gibi görünüyor. Öne geçince az gol yemek sizi hedefe götürür. Çok gol yerseniz hedeften uzaklaşırsınız.

"Başakşehir, Türk futboluna örnektir"

-Başakşehir’in istikrarı çok konuşuluyor. En önemli avantajları sizce neler?

Başakşehir iyi bir futbol ortaya koyuyor. Bekleri ve orta sahaları hücuma destek veriyor. Kreatif oyuncuları var. Yedek kulübesi de zengin. Kadro genişliği konusundaki avantajı iyi kullandılar. Abdullah Avcı’dan beri süregelen ve Okan Buruk ile devam eden bir süreç var. İstikrar, bence Türk futboluna örnektir diye düşünüyorum. Taraftarı olmamasına rağmen bunu başardılar. Oyun geçişlerini de iyi yapıyorlar. Her an gol atmaya hazır, her zaman da iyi kapanan bir Başakşehir var.

"Fatih Terim bir yere kadar, son söz futbolcularda"

-Galatasaray, koronavirüs nedeniyle verilen zorunlu ara öncesinde 3.sıradaydı. Ara bitti, Galatasaray beklentilerin altında kaldı. Galatasaray’daki çöküşü neye bağlıyorsunuz?

Pandemi öncesi Galatasaray iyi bir trend yakalamıştı. Koronavirüs arası sonrası performansların dalgalı olabileceğini düşünüyordum. Galatasaray’ın performansı fazla dalgalı oldu. Eksikler de takımı ciddi derecede etkiledi. Santrforsuz çıktığı maçlar oldu. Sonuca götürecek oyuncular eksik olunca istediğiniz kadar iyi oynayın. Galatasaray, sonuca götürecek oyuncularının eksikliğini yaşadı. Fatih Terim, bu ülkenin en iyi teknik direktörüdür. Ama teknik adam da bir yere kadar. Son sözü futbolcular söyler.

"Fenerbahçe takım olabilseydi Muriç daha fazla gol atabilirdi"

-Vedat Muriç’in performansı hakkında neler söylersiniz? Birlikte çalıştığınız oyunculardan biriydi…

Daha önce Vedat Muriç Fenerbahçe’ye transfer olduğunda bana, ‘Muriç, Fenerbahçe’de ne yapar?’ diye sormuşlardı. Ben de 15 golün altına düşmez demiştim. Hedeften kopmuş bir Fenerbahçe’de iyi işler yaptı. 34 maçta 17 gol 6 asist yaptı. Fenerbahçe takım olabilseydi Muriç daha fazla gol atabilirdi.

"Sehic, Beşiktaş'a transfer olursa o kaleyi doldurur"

-Yine eski oyuncularınızdan biri Sehic’in adı Beşiktaş ile anıldı. Transferin gerçekleşme durumuna nasıl bakıyorsunuz? Transfer olması halinde Beşiktaş’ın talebine karşılık verebilir mi Sehic?

Sehic ile Erzurumspor’da çalıştım. Beşiktaş’a transfer olursa o kaleyi doldurur. Çok çalışkan, profesyonel bir kaleci. Yetenek, kalite ve karakter var kendisinde. Beşiktaş, eğer Sehic’i transfer ederse bence büyük kazanç sağlar.

Erkan Sözeri kimdir? Hangi takımlarda çalıştı?

54 yaşındaki Erkan Sözeri, teknik direktörlük kariyerinde Orduspor, Tokatspor, Fethiyespor, Alanyaspor, Giresunspor, Balıkesirspor, Adana Demirspor, Ümraniyespor, Karabükspor, Gaziantep FK, Gençlerbirliği ve son olarak da Erzurumspor’da çalışmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler