Fenerbahçe stoperde 'stop' etmiyor!

30.06.2021 - 12:37 | Son Güncellenme: 30.06.2021 - 12:48

Transfer haberleri... Fenerbahçe, Ali Koç döneminde 10 tane stoper transfer etti, 11 milyon 250 bin Euro para ödedi. İşte detaylar...

Fenerbahçe stoperde 'stop' etmiyor!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, İngiliz oyuncu Steven Caulker'i renklerene bağlayarak Ali Koç dönemindeki 10. stoper oyuncuyu kadroya dahil etti. Fenerbahçe, 10 stoper için imza paraları hariç, medyaya yansıyan bilgilere göre, 11 milyon 250 bin Euro bonservis bedeli ödedi.

Nokta atışı yapılamayan bölge

Ali Koç, başkan seçildikten sonra yapılan transferlerde nokta atışı yapmakta zorlanılan yer stoper bölgesi oldu. Haziran 2018'de kulüp başkanlığına Ali Koç'un gelmesiyle yeni bir döneme geçiş yapan sarı-lacivertliler, bu süreçte takımın başında bulunan Phillip Cocu, Ersun Yanal ve Erol Bulut'un savunmaya takviye istemesiyle 9 stoper oyuncusunu kadrosuna kattı. Teknik direktör belli değilken transfer edilen Caulker ile bu oyuncu sayısı 10'a yükseldi.

İlk sezon 3 stoper

Ali Koç ve ekibinin yönetime seçilmesiyle başlanan süreçte ilk transfer dönemi, 2018-2019 sezonu oldu. Söz konusu sezonun yaz transfer döneminde savunmaya Diego Reyes'i getiren Fenerbahçe, ara transfer döneminde ise Sadık Çiftpınar ve Serdar Aziz'i kadroya dahil etti. Reyes, 2018-2019 sezonunda ligde 8 maç oynadıktan sonra devre arasında İspanyol kulübü Leganes'e kiralandı. Meksikalı oyuncu, daha sonra ülkesinin Tigres takımına transfer oldu.

En çok maça çıkan Serdar Aziz

Galatasaray'la sözleşmesini feshettikten sonra Ocak 2019'da Fenerbahçe'ye transfer olan Serdar, sakatlık problemleri yaşamasına rağmen teknik heyetin en güvendiği isimlerin başında geldi.  Eski milli oyuncu, 64 maçta sahaya çıktı. Serdar ile aynı transfer döneminde takıma katılan Sadık Çiftpınar ise yaşadığı önemli sakatlığa rağmen kadroda kalmayı başardı.

İkinci sezon 3 stoper daha

Yapılan takviyelere rağmen savunmadan istediği katkıyı alamayan sarı-lacivertliler, 2019-2020 sezonu başında Adil Rami ve Zanka, ara transfer döneminde de Simon Falette ile bu bölgeyi güçlendirmeye çalıştı. Dünya Kupası şampiyonluğu unvanı da bulunan Fransız stoper Adil Rami teknik heyetin gözüne hiç giremedi. Rami,  Süper Lig'de sadece bir maçta oynayıp 45 dakika sahada kalabildi.

Zanka erken gözden düştü

İngiltere'nin Huddersfield Town takımından transfer edilen Danimarkalı stoper Zanka, istenilen performansı gösteremedi ve geldiği sezonun devre arasında Almanya'nın Fortuna Düsseldorf takımına kiralandı. Ligde 14 kez ilk 11'de sahaya çıkmasına rağmen yaptığı kritik hatalar nedeniyle eleştiri alan 30 yaşındaki stoper, geçen sezon başında Danimarka'nın Kopenhag takımına kiralık olarak verildi.

Falette yeterli olmadı

Fenerbahçe'de devre arasında Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımından kadroya dahil edilen Simon Falette, takımda kalmayı başaramadı.

3. sezon 3 stoper daha

Fenerbahçe, geçen sezon başında kadroya Almanya'nın Wolfsburg takımından Demokratik Kongo Cumhuriyeti takım kaptanı Marcel Tisserand ile İspanya'nın Las Palmas takımından Uruguaylı Mauricio Lemos ikilisini kattı. Devre arasında ise Apoel takımından Macaristan Milli Takımı oyuncusu Atilla Szalai transfer edildi.

Hem Lemos ve hem Tisserand gönderilmek isteniyor

Fenerbahçe'de kadroya katılan Mauricio Lemos, beklentilerin uzağında kaldı. Transferi uzun süre konuşulan ve büyük umutlarla takıma katılan Uruguaylı stoper, forma giymekte zorlandı. Tisserand, Atilla Szalai'nin gelmesinden sonra yedek kulübesine düştü. Rotasyonda bulunan Serdar'ın sakatlık ya da cezalı olduğu durumlarda forma şansı bulabildi. Hem Tisserand hem Lemos'un adı son günlerde sık sık gönderilmesi düşünülen futbolcular arasında yer alıyor.

Atilla Szalai yüzü güldürdü

Stoper mevkiisinde büyük hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe'nin 12'den vurduğu tek stoper Attila Szalai oldu. Geride kalan sezonun ara transfer döneminde gelen Macar milli oyuncu, sarı lacivertlilerin en sevdiği isimler arasına girdi. Futbolcu, Süper Lig'de 21 maçta forma şansı bulurken 3 kez gol sevinci yaşadı. Avrupa Şampiyonası'nda da milli takımıyla Almanya, Fransa ve Portekiz'e karşı başarılı bir performans sergileyen Szalai'nin ismi Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılıyor.

Yeni sezonda da stoper

2021-22 sezonunda şu ana kadar herhangi bir teknik direktör açıklaması yapmayan Fenerbahçe'nin santrafor mevkiisine yaptığı Serdar Dursun takviyesinden sonra yaptığı ikinci transfer yine stoper bölgesine oldu. Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesi sona eren Steven Caulker kadroya dahil edildi. İki oyuncuya bonservis parası ödenmezken Caulker Ali Koç döneminde transfer edilen 10. stoper oldu.

Szalai - Caulker ikilisi

Yönetim henüz yeni teknik direktörü açıklamadı ancak son transfer Steven Caulker'in gelecek hocanın onayından geçtiği belirtiliyor. Aytemiz Alanyaspor'da başarılı bir dönem geçiren Caulker'in yeni sezonda eğer satılmazsa, Szalai ile birlikte savunma ikilisini oluşturması bekleniyor. Szalai'nin satılması halindeyse bugünkü kadro yapısında Caulker'e ilk etapta Serdar Aziz'in eşlik etme ihtimali yüksek. Kulüp, yeni bir stoper de alabilir.

ALİ KOÇ DÖNEMİNDE ALINAN STOPERLER

2021-2022
__________

Steven Caulker
Bonservis Bedeli: Yok
2020-2021
___________

Marcel Tisserand
Bonservis Bedeli: 4 milyon Euro
25 maç, 1 gol, 1 asist

Attila Szalai
Bonservis Bedeli: 2 milyon Euro
22 maç, 3 gol

Mauricio Lemos
Bonservis Bedeli: 1.5 milyon Euro
10 maç

Zanka
Bonservis Bedeli: 2 milyon Euro
21 maç, 3 gol

Simon Falette
Bonservis Bedeli: 250 bin Euro (Kiralık)
12 maç

Adil Rami
Bonservis Bedeli: Yok
7 maç
2018-2020

Diego Reyes
Bonservis Bedeli: Yok
14 maç, 1 gol

Sadık Çiftpınar
Bonservis Bedeli: 1.5 milyon Euro
27 maç, 2 gol

Serdar Aziz
Bonservis Bedeli: Yok
64 maç, 8 gol, 2 asist
__________________

Toplam Stoper Sayısı: 10
Toplam Ödenen Bonservis Bedeli: 11 milyon 250 bin Euro

Senin için hazırladığımız haberler