Fenerbahçe, 'rest' çekmişti, Kruse futbolu 'pas' mı geçecek?

25.08.2020 - 15:47 | Son Güncellenme: 25.08.2020 - 16:00

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Union Berlin'e transfer olan Max Kruse'nin futbol hayatı tehlikede mi? Berlin ekibi neden transferi resmileştiremedi? Tüm detaylar...

Fenerbahçe, 'rest' çekmişti, Kruse futbolu 'pas' mı geçecek?

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Max Kruse, Alman ekibi Union Berlin ile anlaşmaya vardı. Fakat; bu transfer henüz FIFA nezdinde resmileştirilemedi. Kruse, yeni sezonda futbol oynayamayacak mı? Yaşanan gelişmeler ve detaylar haberde...

Kruse'nin transferi açıklandı ama resmileştirilemedi

7 Ağustos tarihinde Alman futbolcu Max Kruse'nin Union Berlin'e transferi açıklandı. Bu transferle ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama geldi.

Ruhnert: "Oynamasında sıkıntı yok"

Union Berlin'in Sportif Direktörü Oliver Ruhnert, Kruse'nin transferiyle ilgili olarak gerekli başvurularını yaptıklarını açıkladı. Ruhnert, "FIFA'nın transfer sistemine gereken tüm belgeleri yükledi. Bu dakikadan sonra artık Max Kruse'yi oynatmak istiyoruz. Şu anda oynamaması için bir sebep ya da baskı unsuru yok" açıklamasını yaptı.

FIFA yetkilisi: "Transferle ilgili tüm dökümanlar tamamlanmadı"

BZ-Berlin'e açıklama yapan bir FIFA yetkilisi ise, "Transferle ilgili olarak tüm dökümanlar tamamlanmadı" diyerek Kruse ile ilgili durumu anlattı.

Kruse futbol oynayamayacak mı?

Union Berlin, Kruse'nin yeni sezonda oynatabilmek için eksik prosedürleri tamamlamak durumunda. Transferin tamamlanması için Fenerbahçe'nin bazı belgeleri sisteme yüklemesi gerektiği ifade edildi. Kruse'nin futbol oynayabilmesi için geçici lisans alması gerekiyor.

Fenerbahçe, Kruse için hangi açıklamayı yapmıştı?

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Futbol A Takımımızın oyuncularından Max Kruse, Kulübümüzle olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini bildirmiştir. Kulübümüzün futbolcuya pandemi süreci öncesine ait hiçbir borcu bulunmamaktadır. Pandemi sürecine denk gelen ödemeler konusunda ise kendisi ile FIFA ve TFF sirkülerleri ışığında yapılan görüşmeleri cevapsız bırakmıştır. Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğu fesih, nezdimizde haksız ve mesnetsizdir. Konu spor yargısına taşınacak olup, Kulübümüz menfaatleri için her türlü girişimde bulunulacaktır" denilmişti.

Yönetici Alper Pirşen, bugünlerin geleceğini aylar önce söyledi

Fenerbahçe yöneticilerinden Alper Pirşen, Alman futbolcunun ayrılığı sonrasında dikkat çeken açıklamalar yapmış ve Kruse'nin zor bir süreçten geçeceğini dile getirmişti.

Pirşen, "Ben bir hukukçu olarak söylüyorum. Max Kruse bir poker oynadı. Çok ciddi risk aldı. Lassana Diarra, Max Kruse'nin yaptığının aynısını yaptı; 10 milyon Euro ödedi. Perde arkasında mutsuzluk olduğunu düşünüyoruz. Sadece para olamaz. Kruse'yi zor bir dönem bekliyor. Biz Fenerbahçe camiası olarak mücadele edeceğiz. O tek başına. Max Kruse'ye,  'Sözleşmeni feshetme, sıkıntı yaşarsın' dedim. Karakteri buymuş" ifadelerini kullanmıştı.

Eski takımı Werder Bremen dahi kapıları kapatmıştı

Max Kruse, Fenerbahçe'de 23 maçta 7 gol 7 asistlik performans ortaya koymuştu. Futbolcunun adı, eski takımı Werder Bremen ile de anılmıştı. Ancak; Bremen futbolcuyla ilgili risk almak istememişti. Hatta Werder Bremen'in Kruse'yi almak istemeyişi, 'Werder'in kriterlerine uygun değil' şeklinde belirtilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler