Fenerbahçe penaltılarda elendi! Trabzonspor finalde

10.05.2024 - 22:22 | Son Güncellenme: 10.05.2024 - 22:38

U 19 Elite A Ligi yarı finalinde Fenerbahçe ile Trabzonspor karşılaştı. Normal süresi 2-2 biten maçı Trabzonspor, penaltılarda kazandı. İşte detaylar.

Fenerbahçe penaltılarda elendi! Trabzonspor finalde

AJANSSPOR HABER

U19 Elit A Ligi yarı final karşılaşmasında normal sezonu kendi grubunda lider bitiren Semih Şentürk yönetimindeki Fenerbahçe ile 1. ve 2. tur maçlarında rakiplerini eleyen Eyüp Saka yönetimindeki Trabzonspor karşılaştı. Tek maç usulüyle oynanan eşleşmenin normal süresi 2-2 sonuçlandı.

Trabzonspor 15. dakikada öne geçti

Fenerbahçe'yle Trabzonspor arasında oynanan mücadeleye etkili başlayan taraf Bordo-Mavililer oldu. Karadeniz ekibi 15. dakikada Abdurrahman’ın sol kanattan ortaya çevirdiği topla arka direkte kendini unutturan Zekeriya Berk’in buluşmasıyla 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe 3 dakikada iki kere ofsayta takıldı

15. dakikada geri düşen Fenerbahçe reaksiyon göstererek maça eşitliği getirmenin yollarını aradı. 30. dakikada kendisine gelen aşırtma pasa enfes bir son vuruş yapan Sarı-Lacivertliler'in bu sezonki en golcü ismi olan Çağrı topu ağlara yollamayı başarsa da pozisyon gol değeri kazanmadı. 33. dakikada ise Muhammet’in savunma arkasına attığı enfes pası gole çeviren Emirhan da ofsayt’a takıldı. Pozisyon VAR’da incelendi ve hakimin kararı değişmedi. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de beklenmedik ayrılık! Edin Dzeko'ya astronomik teklif...
Habere Git

Fenerbahçe ikinci yarının başında 5 dakikada geri döndü

İlk yarısı Trabzonspor’un 1-0’kık üstünlüğü ile sonuçlanan müsabakada Sarı-Lacivertli ekip 50. dakikada eşitliği sağladı. Önce rakibini çalımlayan sonra çağrı ile duvar pas yapan Kaan enfes bir vuruşla Trabzonspor kalecisi çaresiz Onuralp’i çaresiz bıraktı.

55. dakika da ise Çağrı’nın sol kanattan yaptığı orta sonucunda ceza sahası içinden topla buluşan Muhammet Zeki topu Trabzonspor ağlarına göndererek sarı lacivertli ekibi 2-1 öne geçirdi.

Trabzonspor eşitliği yakaladı

Dakika 72’de Boran’ın enfes bir çalım sonrasında pası attığı arkadaşı Ömer Faruk meşin yuvarlığı ağlara göndermeyi başardı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'yi kahreden tesadüf!
Habere Git

Uzatmalarda gol iptal oldu

Bordo-Mavili ekip 90+4’te takımın en golcüsü Poyraz ile öne geçmeyi başarsa da VAR’da kontrol edilen gol ofsayt gereği ile geçersiz sayıldı. 

Fenerbahçe penaltılarda başarısız

Normal süresi 2-2 biten maç seri penaltı atışlarına gitti. Sarı-Lacivertli ekip ilk üç penaltı atışından da yararlanamadı. 4 penaltıdan üçünü atmayı başaran Bordo-Mavililer Fenerbahçe’yi eleyerek finale çıkmayı başardı.

Rakip Samsunpor

Fenerbahçe’yi eleyen Trabzonspor, bir diğer yarı final eşleşmesinde Galatasaray’ı eleyen Yılport Samsunspor’un rakibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler