Fenerbahçe özel sözleşmeye duacı

14.01.2021 - 12:08 | Son Güncellenme: 14.01.2021 - 21:26

Fenerbahçe'nin sezon başında Roma'dan transfer ettiği Arjantinli Perotti'ye sakatlık geçmişi yüzünden yapılan özel sözleşme sarı lacivertlileri büyük bir zarardan kurtardı. İşte detaylar...

Fenerbahçe özel sözleşmeye duacı

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Fenerbahçe’ye sezon başında transferi çok tartışılan oyuncu Diego Perotti oldu. Oyuncunun sakatlık geçmişi kafalarda soru işaretleri yarattı. Fenerbahçe için sağlık kontrolünden geçen Arjantinli oyuncu için farklı bir sözleşme yapıldı.

Beğeni toplamıştı

Fenerbahçe yönetimi Perotti ile anlaşarak farklı bir sözleşme üzerinden oyuncuyu kadrosuna dahil etti. Sarı lacivertli takımda bir süre tedavi dönemi yaşayan Arjantinli yıldız Antalya ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında attığı 3 gol ve oynadığı futbol ile büyük beğeni topladı. 10. haftadaki Beşiktaş derbisinin 37. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Diego Perotti bir daha Fenerbahçe formasını giyemedi.

Diz ekleminin arka dış kapsülünde cilt, cilt altı dokularda ve zarlarda yırtılma, diz eklem kapsülünde zedelenme ve kaslarında kısmi yırtık tespit edilirken bu sakatlığını atlatamayan Diego Perotti’nin durumunu sportif direktör Emre Belözoğlu açıkladı.

"3-8 ay arası..."

Perotti’nin ameliyat olması gerektiğini vurgulayan Belözoğlu, “Perotti’nin dizinde bir bağın totale yakın kopması söz konusu. Ameliyat olması gerekiyor. Durumu menajerlerine de ilettik. Süreç ne yazık ki tam ne onun ne bizim istediğimiz gibi ilerliyor. Ameliyat olması durumunda karşılıklı oturup hem kendisiyle hem menajeriyle bir karar almak durumunda kalacağız. Ameliyat gerçekleşirse oynamama süreci 3 ila 8 ay arasında gözüküyor. Ameliyatın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine sağlık ekibi karar verecek.” ifadelerini kullandı.

Oynadıkça ücret

Fenerbahçe’nin Diego Perotti ile yaptığı sözleşmede düşük garanti ücret bulunuyor. Arjantinli yıldız maç oynadıkça eski kulübü Roma’ya sarı lacivertliler ücret ödüyor. Oynamadığı dönemlerde İtalyan ekibi Fenerbahçe’ye ödeme yapıyor. Perotti oynadıkça sözleşmede sabit ücret ve 5 maç üzerinden ödeme yapılan sistem var.

Ameliyat olursa sahalardan 3 ila 8 ay arasında uzak kalacak Diego Perotti ile Fenerbahçe’nin sözleşmeyi feshetmesi bekleniyor. Bu gelişme üzerine sarı lacivertlilerin sol açığa da transfer yapabileceği öğrenildi.

Roma'ya büyük fatura

İtalyan basını da Perotti’nin sakatlığı sonrası bir habere yer verdi.

Perotti’nin Fenerbahçe ile olan sözleşmesinin ‘Özel bir formül’ olarak nitelendirildiği haberde Arjantinli futbolcunun sarı - lacivertli takımda ne kadar çok forma giyerse Roma’nın o kadar az ücret ödeyeceği yer aldı.

3-8 ay arası sahalarda yer alamayacak futbolcu için bu dönemdeki ücretin Roma tarafından karşılanacağı vurgulandı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler