Fenerbahçe, Karadeniz’de yeniden çıkış arıyor

27.02.2021 - 14:16 | Son Güncellenme: 27.02.2021 - 14:23

Son dakika haberleri... Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta Göztepe'ye kaybeden sarı-lacivertliler çıkış arayacak. Fenerbahçe'de sakatlarda son durum ne? Luiz Gustavo ve Pelkas, Trabzonspor karşısında oynayacak mı? İşte detaylar...

Fenerbahçe, Karadeniz’de yeniden çıkış arıyor

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Süper Lig’de Fenerbahçe deplasmanda pazar günü Trabzonspor karşısına çıkıyor. Göztepe mağlubiyeti sonrası zor günler yaşayan sarı lacivertliler için bu zorlu mücadele hayati önem taşıyor.

Önemli koz: Sosa

Fenerbahçe’de tartışılan isim olan teknik direktör Erol Bulut hafta boyunca rakibini analiz ederek 90 dakikada 3 puanı alabilecek planını belirledi. Sarı lacivertliler rakibine orta sahada ve ileride pres yaparak Karadeniz ekibinin etkili oyuncuları Bakesetas, Nwakame, Djaniny başta olmak üzere rahat hareket etme imkanı tanımayacak. Sahada alanı daraltmayı planlayan Fenerbahçe’nin en önemli oyuncusu eski takımına karşı deplasmanda ilk kez forma giyecek Jose Sosa olacak.

Luiz Gustavo'da son durum

Sarı lacivertli takımda Luiz Gustavo tedavi süreci devam eden forma giyemeyecek. İrfan Can Kahveci ve Filip Novak’ın ise Trabzon kafilesinde yer alması bekleniyor. Gustavo’nun yokluğunda Galatasaray, Fatih Karagümrük ve Göztepe maçlarından olduğu gibi orta saha Jose Sosa-Ozan Tufan ikilisinden oluşacak.

Henüz hazır olmayan Mesut Özil ise ilk 11’deki yerini alacak. Teknik direktör Erol Bulut yıldız oyuncunun araya atacağı paslardan ve arkadaşlarına yaratacağı pozisyonlardan yararlanarak sonuca gitmeye çalışacak.

Pelkas 11'e dönüyor mu?

Geçtiğimiz hafta sakatlık sürecinden sonra Göztepe maçının ikinci yarısında forma giyen Dimitris Pelkas 11’e dönecek. Yunan futbolcu sol kanatta görev yapacak ancak sarı lacivertlilerde orta saha ile ileri uç arasındaki pas akışını sağlayacak en önemli oyuncuların başında gelecek.

Fenerbahçe’de sağ kanatta ise Bright Osayi Samuel ve Enner Valencia arasında 46 yaşındaki çalıştırıcı karar verecek. Temposu ve zorluk derecesi yüksek olması beklenen karşılaşma için Enner Valencia’nın forma şansı daha fazla gözüküyor. Forvette ise Mame Thiam görev yapacak ancak maç içinde Valencia ve Thiam yer değişikliği yaparak etkili olmaya çalışacak.

Senin için hazırladığımız haberler