Fenerbahçe Türkiye Kupası kadrosunu açıkladı! Fred, İrfan Can Kahveci...

26.02.2024 - 19:25 | Son Güncellenme: 26.02.2024 - 19:47

Trendyol Süper Lig devi Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda Ankaragücü deplasmanında oynayacağı karşılaşmanın kamp kadrosunu açıkladı. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe Türkiye Kupası kadrosunu açıkladı! Fred, İrfan Can Kahveci...

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final turunun ilk karşılaşmasında MKE Ankaragücü'ne konuk olan Fenerbahçe, kamp kadrosunu açıkladı. Sarı lacivertli takımda üç futbolcu Ankara'ya götürülmedi.

3 futbolcu Ankara'ya götürülmedi

Fenerbahçe'de lig ve kupa listesine yazılmayan ve sezon sonuna kadar Avrupa maçları dışında forma giyemeyen Ryan Kent dışında; Fred, İrfan Can Kahveci ve Çağlar Söyüncü, Ankara'ya götürülmedi. Sakatlığını atlatan ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Fred'i kamp kadrosuna almayan İsmail Kartal, Kasımpaşa maçı öncesinde adalesinde yırtık tespit edilen İrfan Can Kahveci ile Çağlar Söyüncü'yü de kadroya almadı.

Osayi Samuel ve Becao geri döndü

Uzun zamandır sahalardan uzak kalan Brezilyalı savunma oyuncusu Rodrigo Becao ve Bright Osayi Samuel, Ankara'ya gidecek kamp kadrosunda yer aldı. Kasımpaşa maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Osayi Samuel ve uzun zaman sonra ilk kez Kasımpaşa maçının kadrosunda yer alıp süre bulamayan Becao, İsmail Kartal'ın görev vermesiyle Ankaragücü maçında forma giyebilecek.

İşte Fenerbahçe'nin Ankaragücü maçı kamp kadrosu:

Kaleci: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Furkan Akyüz

Defans: Mert Müldür, Osayi Samuel, Leonardo Bonucci, Serdar Aziz, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu

Orta Saha: Rade Krunic, İsmail Yüksek, Miha Zajc, Efekan Karayazı, Sebastian Szymanski, Mert Hakan Yandaş, Cengiz Ünder, Dusan Tadic

Forvet: Edin Dzeko, Michy Batshuayi, Serdar Dursun

Ankaragücü'nde kaleci değişikliği

Ajansspor muhabiri Salim Manav'ın özel haberine göre Kayserispor maçında sakatlanan Bahadır Han Güngördü'de,  çekilen MR sonucunda 2. derece yırtık tespit edildi.

Bahadır Han 2 hafta sahalardan uzak kalacak. Fenerbahçe'ye karşı Ankaragücü kalesini Ertaç Özbir koruyacak.

Fenerbahçe ve Ankaragücü'nün Türkiye Kupası serüveni

Ankaragücü, Türkiye Kupası serüvenine 3. turda başladı. Başkent ekibi ilk olarak Arguvanspor'u sahasında 2-0 mağlup etti ve 4. tura yükseldi. İskenderunspor'u yine Ankara'da 3-1 yenen Ankaragücü, 5. turda Çaykur Rizespor'u evinde 3-1 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı. Başkent ekibi, son 16 turunda kupanın sürpriz ismi 24 Erzincanspor'u 5-1 yendi ve çeyrek finalde Fenerbahçe ile eşleşti. Ayrıca Ankaragücü, kupada oynadığı tüm maçları kendi sahasında oynadı.

Fenerbahçe ise son şampiyon apoleti ile başladığı kupa macerasına 5. turda başladı. Adanaspor'u evinde 6-0 yenen Fenerbahçe, deplasmanda son 16 turunda Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup etti. Ankaragücü ile çeyrek finalde eşleşen Sarı Kanarya, ilk maçı deplasmanda oynayacak. 

Karşılaşma yarın 20:45'de A Spor ekranlarından canlı yayınlanacak. Mücadelede orta hakem olarak Bahattin Şimşek görev yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler