Fenerbahçe ilk transferi resmen yaptı! İmza atıldı

10.01.2023 - 12:34 | Son Güncellenme: 10.01.2023 - 14:19

Stoper Samet Akaydın, Adana Demirspor'dan ayrılarak Fenerbahçe'ye imzayı attı. Oyuncunun Gaziantep deplasmanında kadroda olması bekleniyor.

Fenerbahçe ilk transferi resmen yaptı! İmza atıldı

Salim MANAV - AJANSSPOR

Süper Lig'de transfer dönemi 12 Ocak'ta başlayıp 8 Şubat'ta sona eriyor. Ligin ilk yarısında sakatlıklar nedeniyle stoper rotasyonunda zor günler geçiren Fenerbahçe, sorunu Adana Demirspor'dan Samet Akaydın'ı transfer ederek çözdü.

3.5+1 yıllık sözleşme imzaladı

Samet Akaydın, Fenerbahçe ile 3.5 yıl artı 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. 28 yaşındaki futbolcu yarım sezon için Fenerbahçe'den 8 milyon TL alacak. Gelecek sezonsa 16 milyon TL kazanacak. Oyuncu 2024-25'te 18, 2025-26'da ise 20 milyon TL alacak.

Opsiyon detayı

Samet Akaydın, Fenerbahçe'de 2025-2026 sezonunda 20 maçta forma giyerse 1 yıllık opsiyon devreye girecek. Sözleşmenin uzaması durumunda futbolcu Fenerbahçe'den 22 milyon TL maaş alacak.

İlgini Çekebilir
Samet Akaydın'da sona gelindi! İşte Fenerbahçe'nin ödeme planı
Habere Git

Antrenmana çıkacak

Samet Akaydın'ın transfer sezonunun resmen başlamasının ardından perşembe günü Fenerbahçe ile antrenmanlara çıkmaya başlayacak. Oyuncunun Gaziantep FK karşısında kadroda bulunacağı belirtiliyor.

Samet Akaydın: Futbola yeni başlamış gibi heyecanlıyım

2-1 kaybedilen Başakşehir karşılaşmasında son kez Adana demirspor forması giyen ve takımının golünü atan Samet Akaydın, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Futbola yeniden başlamış gibi heyecanlıyım. Fenerbahçe ile kupalar kazanmak istiyorum. Başarılı olmak için çok çalışacağım"  dedi.

Jorge Jesus istedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Samet Akaydın transferini çok istediği ve yakın çevresine Süper Lig'de en beğendiği stoperin Samet olduğunu söylediği biliniyordu.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Fenerbahçe girdaptan nasıl çıkar? Reçeteyi yazdı
Habere Git

Bonservis ücreti 4 milyon Euro

Fenerbahçe kurmayları, Jesus'un isteği doğrultusunda Adana Demirsporlu yetkililerle yaptığı görüşmede mutlu sona ulaştı. Bonservis ücretinin 4 milyon Euro olduğu belirtiliyor. Sarı lacivertliler, 4 yılda 4 taksit halinde bu parayı ödeyecek.

Samet Akaydın'ın performansı

Kariyerinde Arsinspor, Sancaktepe, Şanlıurfaspor, Keçiörengücü ve Adana Demirspor takımları bulunan Samet Akaydın; Mavi Şimşekler'de 54 maçta forma giydi ve 4 kez rakip fileleri havalandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler