Fenerbahçe hâyâlini kurdu; Kayserispor aldı!

09.01.2021 - 11:34 | Son Güncellenme: 09.01.2021 - 11:58

Son dakika haberleri... Süper Lig'de Kayserispor, teknik direktörülük görevi için Dan Petruscu ile anlaştı. İşte Fenerbahçe için adeta gönül yarası olan Petrescu'nun bir türlü gerçekleşmeyen transfer hikâyesi...

Fenerbahçe hâyâlini kurdu; Kayserispor aldı!

Ahmet UYKAN - AJANSSPOR

Kayserispor, Dan Petruscu ile anlaşırken akıllara Rumen teknik adamın futbolculuk yılları akıllara geldi. 1980'li yılların sonunda  Steaua Bükreş formasıyla fırtına gibi esen unutulmaz sağ bek, Fenerbahçe'nin uzun süre gündemindeydi. Hatta sarı lacivertlilerin İstanbul'a getirip misafir ettiği Petrescu, imza atmadan ülkesine dönmüştü. İşte Fenerbahçe için adeta gönül yarası olan Petrescu'nun bir türlü gerçekleşmeyen transfer hikâyesi...

Büyükada'da 1 hafta tatil yaptı ama...

1991 yılında dönemin Başkanı Metin Aşık ve Futbol Şubesi Sorumlusu Aziz Yıldırım, Bükreş'e çıkarma yapar. Hedefte Romanya Milli Takımı'nın iki as oyuncusu İlie Stan ve Dan Petrescu vardır. Bükreş'te yapılan ön görüşmeden sonra her iki futbolcu İstanbul'a davet edilir. Bir hafta boyunca Büyükada'da ağırlanan Rumen oyuncularla el sıkışır. Fakat Hagi, Popescu, Lacatus gibi yıldızları elinde barındıran Steau Bükreş kulübü tok satıcıdır. Bonservis konusunda anlaşma sağlanamaz ve transferler yatar. Fenerbahçe özellikle Petrescu'yu alamadığı için hayal kırıklığına uğrar.

Aziz Yıldırım, Petrescu'nun peşini bırakmadı

O sene Fenerbahçe yerine İtalyan ekibi Foggia'ya transfer olan Petrescu'nun popülaritesi iyice artar. Dünyanın sayılı sağ bekleri arasına giren Rumen yıldızı, 1994'te İngiliz temsilcisi Sheffield Wednesday kapar. Bir yıl sonra da Chelsea'ye imza atar. Sarı lacivertliler, Chelsea'de yıldızını iyice parlatan Petrescu'nun peşini yine bırakmaz. Bu defa başkanlık koltuğunda oturan  Aziz Yıldırım, 1999 yazında  Chelsea'nin kapısını çalar. Fakat bu girişimi de olumsuz sonuçlanır. 8 yıl Preimer Lig'de ter döken Petrescu, 2003'te ülkesinin takım FC National'da yeşil sahalara veda eder.

Fenerbahçe'ye teknik direktör de olamadı

2004'te teknik adamlığa soyunan Petrescu, 2010-11 sezonunda  Rus ekibi Kuban Krasnodar'u ikinci yaparak hocalık kariyerinde de ses getirir. Ardından Dinamo Moskova'nın başına geçen Petrescu, 2013'te bu kez teknik adam olarak Fenerbahçe'nin gündemine gelir. Başkan Aziz Yıldırım, futbolcu iken alamadığı efsane isim için harekete geçer. Ancak Yıldırım, 2015'e kadar Dinamo Moskova ile mukavelesi bulunan Petrescu'yu Ruslardan koparamaz. Takımın başına o sezon Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyacak olan Ersun Yanal getirilir.

"Fenerbahçe'den avans bile almıştım"

Asıl adı Daniel Vasile Petrescu olan Rumen çalıştırıcı, Kasım 2020'de İtalyan basınına verdiği röportajda Fenerbahçe'ye gerçekleşmeyen transfer hikayesini de anlatmıştı. 53 yaşındaki teknik adam, o günleri şöyle dile getirdi: "1991 yazında İstanbul'a gitmiş Fenerbahçe'den avans dahi almıştım. Transfer bitmiş görünüyordu. Havaalanında İstanbul'a uçmak için bekliyordum ki menajerim Giovanni Becali ve Foggia Başkanı Pasquale Casillo'nun geldiğini gördüm. Bir anda kendimi İtalya'ya giden özel bir uçakta buldum."

Senin için hazırladığımız haberler