Fenerbahçe Es'ti geçti..

18.01.2016 - 22:38 | Son Güncellenme: 18.01.2016 - 22:38

Spor Toto Süper Lig’in 18. hafta kapanış maçında Fenerbahçe, Eskişehirspor deplasmanında 3-0’lık net skorla 3 puanı almayı başararak zirve yolunda iddiasını sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig’in 18. hafta kapanış maçında Fenerbahçe, Eskişehirspor deplasmanında 3-0’lık net skorla 3 puanı almayı başararak zirve yolunda iddiasını sürdürdü.

Ev sahibi takım Eskişehirspor açısından;

Karşılaşmaya alan daralıp adam markajına dayalı savunma kurgusuyla başladılar. Özellikle Fenerbahçe’nin kanat varyasyonlarını önleyici defansif kurgularını iyi yaptılar. İlk yarının son dakikasına kadar savunma kurguları tutmuştu ancak son dakikada yedikleri golle çözüldüler. Skor olarak geriye düşmelerine rağmen; ikinci yarıda dahil olmak üzere maç genelinde aynı savunma oyun şablonunu devam ettirerek skor üretme adına gol yollarında rakibi fazlaca rahatsız edici atakları pek olmadı. Zaman, zaman sprinter forvet oyuncularıyla bireysel girişimler dışında kolektif olarak hücum organizasyonlarını yapamadılar. İkinci yarıda yaptıkları basit savunma hatalarından Fenerbahçe’den 2 gol daha yiyerek maçıda 3-0 gibi net skorla kaybettiler.

Fenerbahçe’ye gelince;

5 sezondur kendisine ters gelen ve 6 önemli oyuncusundan yoksun olarak çıktıkları Eskişehirspor deplamanında zorluk derecesi yüksek olan kritik maçı farklı kazanmasını bildiler. Tipik olarak az üretkenlik formasyonunda ancak üstün oyun kurgusunu Eskişehirspor deplasmanında da sürdürerek bu sefer farklı kazanmayı başardılar. İlk yarı genelinde topa daha çok sahip olan, skor üretme ve maçı kazanma adına istekli ve ofansif futbol kurgularını sahaya daha çok yansıtan taraf Fenerbahçe takımıydı. Verilmeyen ilk penaltıları, aleyhlerine çalınan hakem düdükleri, rakibin sert oyunu sarı lacivertlileri maçı kazanma kararından döndüremedi. Devrenin bitiminde arzuladıkları golü bulup ilk yarıyı 1-0 önde kapatmayı başardılar.   

Mücadelenin ikinci yarısında da oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, rakibin alan daraltma ve adam markajına yönelik savunma kurgusu karşısında boş alan bulamayarak pozisyon üretmekte zorlanır gibi görünseler de iki golde bu yarıda buldular. Futbolun temel prensipleri içinde var olan, tempo, rakibe önde baskı, pas trafiği, top kayıplarında agresif olup topa tekrar sahip olmak, kanat atakları, şut organizasyonları ve final vuruşlarında skor üretmek gibi futbolun doğrularını takım halinde çok iyi yaparak 3-0 gibi net bir skorla zorluk derecesi yüksek olan bu kritik maçtan 3 puanı çıkartıp, maç fazlasıyla bu haftanın liderlik koltuğuna oturmayı başardılar. İç saha ya da dış saha ayrımı yapmadan maç kazanmaya endeksli 3’er puanları toplayan Fenerbahçe takımı kutluyorum

Senin için hazırladığımız haberler