Fenerbahçe emin adımlarla hedefine gidiyor

13.03.2016 - 22:17 | Son Güncellenme: 13.03.2016 - 22:17

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor’u konuk eden Fenerbahçe, üstün oynadığı ve çok sayıda pozisyonlar bulup bir de penaltı kaçırdığı maçı 1-0 kazanarak önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdırmayı başardı.

Konuk ekip Kayserispor açısından;
Ligin tehlikeli bölgesinden kurtulmak çabaları sarf eden konuk ekip bu hafta zorlu bir dış saha ve güçlü rakip karşısında olası alabilecekleri puan ya da puanlar için mücadele vermeye çalıştılar. Kendileri için zorluk derecesi yüksek olan kritik maçı güçleri doğrultusunda oynamaya gayret gösterdiler. İlk yarıda biraz oyunda dengeyi kurdukları bölümler oldu. Orta alanda top yaparak, kalabalık savunma kurgusuyla dirençli bir oyun kurgusu sergilediler. Bitime dakikalar kala 10 kişi kalsalarda devreyi beraberlikle bitirmeyi başardılar.

İkinci yarıda eksik oynamanın dezavantajıyla rakibe mahkum savunma futbolu oynamak zorunda kaldılar. Rakipten gördükleri önde baskı nedeniyle ileri çıkmakta çok zorlandılar. Fenerbahçe’nin baskılı ve bunaltıcı oyunu karşısında bu yarının hemen başlarında bir gol yiyerek oyun dirençleri tamamen tükendi. Takım olarak konsantrasyon bütünlüklerini sahaya yansıtamadılar. Rakibe çok sayıda pozisyonlar verip kalelerinde ciddi anlamda tehlikeler yaşadılar. Biraz şanları biraz da kalecileri Ahamada’nın bireysel çabalarıyla farklı yenilmekten kurtuldular.

Fenerbahçe’ye gelince;
Evinde rakiplerine kolay maçlar yaşatmayan Fenerbahçe takımı, Kayserispor'a karşı da maça baskılı ve istekli başladılar. Rakip yarı alanda pres ve agresif oyun kurgusuyla etkili olan sarı-lacivertliler skor için pek üretken olamadılar. Kanat varyasyonları, kaleye atılan şutlar ve art arda kazanılan kornerlerden de sonuç gelmeyince ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya ofans futbola prim tanıyan ve skora yönelik oyun kurgusuyla başlayan sarı lacivertliler devre boyunca adeta tek kale oynadılar. Peş, peşe ürettikleri pozisyonlar sonucu arzuladıkları golü buldular. Sonraki dakikalarda da oyun üstünlüğünü elinde tutan ve rakibe baskı uygulayan oyun kurgularıyla çok sayıda gol pozisyonları yakaladılar. Ancak final vuruşları istenilen gibi olamayınca skor artırımı olamadı. İyi futbolun yanında oyun üstünlüğü de yakalayan Fenerbahçe daha rahat bir şekilde ataklarını olgunlaştırdığı anlarda bir de penaltı kazandı. Ancak yine gol gelmedi. Kalan dakikalarda sürekli skor için yüklenen sarı lacivertliler farkı açamayınca 1-0’lık skorla maçı kazanmasını bildi.

Ligin bundan sonraki haftaları artık final maçları konumunda. İyi oyun ya da farklı skordan ziyade puan kaybına uğramamak gerekiyor. Önemli olan 3 puan ve galibiyet. Çünkü galibiyet her türlü hatayı örtüyor. Fenerbahçe takımını aldığı bu galibiyetinden dolayı kutluyorum.    

Senin için hazırladığımız haberler